Düzce’de yeni bir yapılanma içerisine giren ve var olduklarını ispat etmek amacıyla il ve ilçe teşkilatlarıyla tüm birimlerini kuran Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Engin Bedir Öncü Medya Grubu’na nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyarette Öncü Radyo ve Televizyon Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mukadder Deveci ile Gazeteci Erol Tayhan’la buluşan Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Engin Bedir’e Merkez İlçe Başkanı Yaşar Seren, Alperen Ocakları Başkanı Ferdi Çiçek eşlik etti.

Alperen ocağımızı kurduk
BBP İl Başkanı Engin Bedir, parti olarak bir ay içersinde tekrar yapılandıklarını ifade ettiği konuşmasına şöyle başladı: “Merkez ilçemiz, il teşkilatımız, kadın kollarımız, alperen ocaklarımız olmak üzere tüm birimlerimiz olmak üzere birimlerimizi oluşturduk. Şu anda kongrelerimiz olacak. İlk önce merkez ilçe teşkilatımızın kongresi olacak. Daha sonra Cumayeri ve Akçakoca teşkilatlarımızı açacağız. Oralarda da kongreler olacak. Bundan bir ay kadar sonra da il kongresini yapmayı düşünüyoruz.  Alperen Ocakları yoktu. Uzun zamandır Düzce’de onu da kurduk başkanımızı da tayin ettik Ankara’da. Ocağımız da il binamızda olacak. Yeni bir binaya, yeni yerimize geçiyoruz. Yeni yerimizde vizyonumuza hitap edecek şekilde ilim problemlerini, genel siyasetin yanında Düzce ilimizin problemlerini de sürekli ele alacağımız şekilde. Bütün birimlerimizle birlikte aktif siyasette yerimizi alacağız. İki yıldır birimlerimiz vardı ama çalışma yapılmıyordu. Şimdi daha iyi bir ekip kurduk.”

Bizi yok saydılar
Geçtiğimiz günlerde siyasi parti başkanlarının AK Parti Teşkilat Binası’nda buluşarak ortak bir basın bildirisiyle terörü lanetlemiş ancak Büyük Birlik Partisi davet edilmemişti. Bedir konuyla ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Biz, genel başkanını teröre şehit vermiş bir partiyiz. Devletin açılım sürecinde illeri gezerek bunun yanlış olduğunu anlatan, bunun bölünmeye gideceğini, bunların hazırlık yapacaklarını, daha sonra başımıza bela olacaklarını anlatan bir genel başkanımız var. Biz böyle bir partiyiz. Teröre en çok karşı olan partiyiz. Alperen Ocaklarımızı en zor günlerde, halkın Diyarbakır’da dolaşamadığı ayaklanmanın olduğu günlerde Diyarbakır’ın dağına Türk Bayrağı’nı diken Alperen Gençlerimiz var bizim.

Bizi yok saydılar. Unuttuklarını sanmıyorum. Unutmuş olmaları için bizim hiç olmamamız gerekiyor. Biz bir partiyiz ve Düzce’de de yüzde 1’in üzerinde oyumuz var. Bizi unutmaları imkansız. Neden böyle bir düşünceye girdiler bilemiyorum. Çağırsalardı biz de birlik olup herkesle birlikte aynı mesajı biz de verirdik.”

“Biz teröre topyekun karşıyız”
O tabloda olmasalar da görüşlerinin net olduğunu belirten Bedir; “Bizim görüşümüz her zaman net. Biz teröre topyekun karşıyız. Bunu rahmetli genel başkanımız da şimdiki Genel Başkanımız Mustafa Destici de partinin birinci gündemi olarak tutuyordu. Sadece Türkiye’de değil tüm Türk-İslam Dünyası’nda da bize karşı gelecek bütün düşmanlara karşı birlik beraberliğin sağlanması için mücadele vermiş bir partiyiz. Önce ülkemizi sonra dünyayı düzeltme amacı güden bir partiyiz ama teröre karşı da en çok mücadeleyi veren bizim partimizdir. Büyük Birlik Partisi Türkiye’de bir sigortadır. Sadece siyasi parti değil aynı zamanda bir siyasi harekettir.” dedi.

“Hiçbir partinin siyasi partinin il başkanı benim kadar tehdit edilmiyordur”
Bedir, terörle mücadele konusunda en çok mücadeleyi kendisinin verdiğini ve bu yüzden de çok fazla tehdit aldığını belirtti. BBP İl Başkanı Engin Bedir; “Kendi adına terör örgütleriyle en çok gerek sosyal medyada olsun gerek günlük hayatta olsun terör örgütleriyle en çok mücadele eden en çok açıklama yapan benim. İnanın benim aldığım tehditleri bilseniz, hiçbir partinin siyasi partinin il başkanı benim kadar tehdit edilmiyordur. Ben PKK’dan da tehdit aldım DEAŞKPC’den İstanbul’dan Muş’tan birçok tehdit aldım ama umursamıyoruz. Umursasak zaten Büyük Birlik Partisi’nin il başkanı olmazdım. Duruşumuz değişmeyecek.” diye konuştu.

Orada ilk önce akıllarına gelmesi gereken partinin Büyük Birlik Partisi olması gerekiyordu. Çağırılmadık tabi üzüldük ama onlar bizi yoksaysa da biz onları varsayarak gördüğümüz yanlışları söylemeye devam edeceğiz. Büyük Birlik Partisi’nin de var olduğunu tüm Düzce’ye göstereceğiz.