Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz Öncü Televizyonunda katıldığı Manşet Programında muhalefeti kızdıracak açıklamalarda bulunmuştu. CHP Düzce Belediye Başkan Adayı Basri Karslıoğlu, Korkmaz’ın yaptığı açıklamalara cevap verdi. Milletvekili Korkmaz’ın "Konuralp mahalle bu iş bitmiştir." diyerek Konuralp’in mahalle olmasını kesin bir dille onaylamasının ardından Düzce AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu ve Konuralp Belediye Başkanı’nın Ankara’da Konuralp’in Belde statüsünde seçime girmesi için girişimlerde bulunmasına anlam veremediğini dile getirdi.

Karslıoğlu, “AK Parti’nin içindeki herkeste bu tür davranışlar vardır. Dün söylediğini bugün söyledikleri tutmaz. En büyük örnekleri Başbakan Erdoğan’dır. 1 sene önce savcı hakkında bizim savcımız demiştir bu sene söyledikleri ise tam tersidir. Aynı duruma İl Başkanları Metin Kaşıkoğlu da düşmüştür. 2009 yılında başka şeyler konuşuyordu bugün ise neler konuşuyor.” dedi.

2013 yılının Temmuz ayında Konuralp’in mahalle olduğunu dile getirdiklerini söyleyen Karslıoğlu, Belediye olarak çevreye hiçbir çalışması ve katkısı bulunmadı. Diyerek Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan’ı da eleştirdi.

Karslıoğlu, Beldede büyük bir üniversite var. Neler yapıldıysa zaten Rektör Funda Sivrikaya sayesinde yapılmıştır. Ona bile karşı çıkmaktadırlar. Beldenin ne bir yol sorununu ne bir alt yapı sorunu ne de Üniversite yolunu yapabildiler. Belediyenin araçları borçları yüzünden icra ile alındı. Belediyeciliği beceremediler.” dedi.

Korkmaz’ın, Bolu CHP Milletvekili Tanju Özcan için "Mecliste çok ama boş konuşuyor." demesi ise Basri Karslıoğlu’nu kızdırdı.

Karslıoğlu, “Mecliste kürsüye çıkıp Düzce’nin sorunlarını dile getirmek mi boş konuşmak. Kendileri Düzce’nin sorunlarına çözüm bulamıyor, çözüm bulmak isteyenler olunca da boş konuşuyor diyorlar. Asıl bizim milletvekillerimiz boştur. Hiçbir sorunumuzu çözemediler” dedi.

Bu seçimlerde sadece Düzce’de değil, tüm Türkiye’de AK Parti’nin zorlanacağını dile getiren Karslıoğlu, Düzce'nin bu seçimlerde çok daha farklı şeylerle karşı karşıya kalacağını dile getirdi.

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla çalışmalara son sürat devam eden Karslıoğlu, esnaf ve Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaretlerimize devam ediyoruz. Mahallelerde toplantılar yaparak projelerimizi ve Düzce’nin çözülmesi gereken acil sorunlarını çözmek için çalışacaklarını dile getirdi.

Seçimler kapsamında ziyaretleri de kabul eden Başkan Adayı Karslıoğlu, HAYTAP’I İl binasında ağırladı. Düzce HAYTAP temsilcilerinin Yerel seçimler kapsamında tüm belediye başkan adaylarına imzalattıkları taahhüdü imzalayan Karslıoğlu, Düzce’de yaşarken hayvanları da gözeteceğine dair HAYTAP temsilcilerine söz verdi. 

Haber: G. KARDUZ