Bugün mecliste AK Parti Isparta milletvekilinin verdiği soru önergesi, geçtiğimiz günlerde Düzce Milletvekili Fevai Arslan’ın söylediği soru önergelerini aslında muhalefet partilerinin verdiği şeklindeki tezini de çürüttü.

Düzce milletvekillerinin mecliste hiç soru önergesi vermemesi zaman zaman eleştirilere yol açarken,.

“Bu soru önergesi işi yanlış biliniyor. Bu soru önergesini muhalefetteki partiler verir. Biz muhalefet partisi değiliz. Bu soru önergesini ne geçmiş milletvekillerimiz verebilirdi. Ne de biz verebiliriz. Bunu hiç kimse bizden beklemesin. Biz kime soru önergesi vereceğiz. Bu yanlış anlanmasın. Bundan sonra da bizim soru önergesi vermemiz mümkün değil. Bunu kesin bir dille söylüyorum.”

12 Haziran seçimlerinde meclise Düzce milletvekili olarak giren Fevai Arslan, 31 Ağustos tarihinde yaptığı açıklamada, Düzce milletvekillerinin mecliste soru önergesi vermemeleri konusundaki eleştiriyi bu sözlerle cevaplamıştı.

Soru önergesi verme şeklinin yanlış bilindiğini ve muhalefet partilerinin soru önergesi verdiğini söylemişti. Kesin konuşan Arslan, bizden kimse soru önergesi beklemesin diyerek son noktayı koymuştu. Ancak Arslan’ın bu tezi meclis açılır açılmaz çürütüldü.

Muhalefetten olmayan AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, bugün meclis kürsüsünde Ulaştırma Bakanlığına Düzce’yi de yakından ilgilendiren sözlü bir soru önergesi verdi. Özel’in soru önergesinde Akçakoca’dan da geçmesi planlanan , Adapazarı-Karadeniz Ereğlisi ve Bartın Limanı demiryolu bağlantısının ne zaman gerçekleştirileceği konusu yer alıyordu. Recep Özel'in soru önergesine Ulaştırma Bmakanı Binali Yıldırım cevap verirken söz tam Düzce'ye geldi fakat Yıldırım'ın süresi doldu. Bu konuya, Düzce milletvekillerinin yerine yine AK Partili olan Isparta Milletvekili Recep Özel’in dikkat çekmesi, Düzcelilerin soru önergesi tepkisinde haklı olduğunu gösterdi.

Düzce Güzergahtan Çıkarıldı

Karadeniz Limanlarına demiryolu projesinin 7 yılda tamamlanması planlanırken, demiryolu Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın olmak üzere 4 ilin sınırları içinde kalacak. Adapazarı-Karasu-Akçakoca-Ereğli-Zonguldak-Bartın arasında yapılması planlanan demiryolunun uzunluğu yaklaşık 300 kilometre olacak. ''Adapazarı-Bartın Demiryolu Projesi'' ile Akçakoca, Bartın, Zonguldak Filyos, Ereğli ve Karasu limanlarının yanı sıra Türkiye'nin en önemli ağır sanayilerinden Ereğli ve Karabük Demir Çelik fabrikalarının, Adapazarı üzerinden demiryolu ağına bağlantısı sağlanacak.

Eski projede Düzce'den geçmesi planlanan demir yolu güzergahında yapılan değişikle, demir yolu güzergahından Düzce çıkarıldı ve güzergah sahile kaydı.

Haber; H. İŞCAN