21 adayı daha açıklanıyor

Başbakan Erdoğan, İstanbul'da partisinin 21 belediye başkan adayını daha açıkladı. Haliç Kongre Merkezi'ni hınca hınç dolduran partililere seslenen Başbakan Erdoğan, "Tüm yol arkadaşlarımla, başkan adaylarımızla inşallah şehirlerimizde yeni bir dönemi başlatmış olacağız. Bugün açıklayacağımız 21 adayla birlikte 68 ilimizin aday tanıtımını gerçekleştirmiş olacağız. Geriye 13 ilimiz kalıyor. Bunları da en kısa zamanda kamuoyuna duyuracak, ardından tam kadro sahada çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız." dedi.

AK Parti'nin belediyecilik anlayışıyla kimse yarışamaz

AK Parti olarak 30 Mart yerel seçimlerine iki büyük avantajla girdiklerini belirten Başbakan Erdoğan, "Birincisi büyük tecrübemizle giriyoruz. İkincisi bizi bizden fazla anlatacak yatırımlarımızla plan ve projelerimizle giriyoruz. AK Parti lafla seçime girmiyor, projeleriyle seçime giriyor. Siyaset anlayışımızda bu var. Çoğu şehirlerimizde iki dönem üç dönem hatta dört dönem hizmet eden, çok sayıda başarılı belediye başkanımız var. Her bir başkanımız kendi şahsi tecrübelerini duyduğu kadar, AK Parti çatısı altında oluşan tecrübeden de istifade ediyor. Omuz omuza en kaliteli hizmeti şehirlerimize sunuyoruz. AK Parti'nin belediyecilik anlayışıyla hiç kimse ama hiç kimse yarışamaz. Belediyecilik diğerlerinin nazarında bir rant kapısı olabilir. Bizim nazarımızda sadece millete hizmet kapısıdır. Belediyecilik diğerlerinin nazarında makam vesilesi olabilir. Bizim nazarımızda sadece millete hizmetkarlıktır." diye konuştu.

30 Mart bir milat

Konuşmasını adaylara seslenerek sürdüren Başbakan Erdoğan, "Değerli aday arkadaşlarım şunu özellikle bilmenizi istiyorum. Biz sadece bugüne karşı sorumlu değiliz. Bizler bugünden yarını inşa etmenin, imar etmenin sorumluluğunu omuzlarımızda taşıyoruz. Bugünden öyle adımlar atmalıyız ki yarınlar aydınlansın. Yani Türkiye için 30 Mart bir milat olmalıdır." şeklinde konuştu.


Haber: C. ÜSTÜNER