Bolu'da AK Parti İl Kongre öncesi aday konusunda aralarında soğuk rüzgarlar esen Ercoşkun-Ataş çekişmesini kazanan Ercoşkun oldu!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 31 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek olan AK Parti İl Kongresi'nin çok aday nedeniyle değil bu çekişme yüzünden iptal olduğu ortaya çıktı.

Kongre heyeti "Doğanay" dedi

Edinilen bilgilere göre; AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş'ın bulunduğu Genel Merkez'deki kongre heyeti, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay'ı yeni dönemde tekrar başkan adayı olarak belirledi ve bu karar Erdoğan'ın onayına sunuldu. Erdoğan'ın oluruyla AK Parti Bolu İl Başkanlığı görevini 2 yılı aşkın süredir yürüten Doğanay'ın aday olduğu açıklandı.

Milletvekili Ercoşkun da aday çıkardı

Ancak AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun adaylık açıklamasından önce desteklediği adayın genel merkez nezdinde değerlendirmeye alınmasını istedi. İddiaya göre; Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş'ın engeliyle karşılaştı. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ulaşan ve durumu izah eden Ercoşkun, "Aday konusunda Ataş'ı aşamıyoruz" dedi. Bunun üzerine Erdoğan daha detaylı bir değerlendirilme yapılması için kongrenin ileri bir tarihe ertelenmesi kararı aldı.

Bu doğrultuda Düzce İl Kongresi'nden sonra gerçekleştirilmesi planlanan AK Parti Bolu 6. Olağan İl Kongresi iptal edilmiş oldu.

Haber: C.ÜSTÜNER