MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, dün akşam katıldığı Erol Tayhan'la Manşet programında yerel seçimler yaklaşırken belediyenin 4 yıllık icraatları değerlendirdi ve Düzce'ye hiç birşey katmadığını savundu.

 
Belediyenin en büyük seçim vaatlerinden biri olan terminal ile ilgili konuşan Danışmaz, yapılan zemin etüdü çalışmalarının göstermelik olduğunu öne sürdü.
 
Kandırmaca sontaj çalışması yapıyor
 
Danışmaz, “ En büyük seçim vaatlerinden biri olan otogarı yapmadı, yapamadı. Bir de kandırmaca sondaj çalışması yapıyor. Belediyenin parası yok yapması da mümkün değil. Şuanda göstermelik zemin etüdü yapılıyor. Belki seçim arasında yine göstermelik başlanabilir. “5 yılda tamamlayamadım 5 yıl daha istiyorum”diyebilir. Düzce'de yaşayanlar şapkalarını önüne koyup bir düşünsünler. Hakiketen belediye çalışmaları anlamında 4 yılda ne yapıldı? “Yapacağız, edeceğiz, gideceğiz”... Asar deresi üzerindeki köprüler ne oldu? Devlet hastanesi inşaatının kapısına yine kilit vuruldu. Hastane belediye sınırları içerisinde sıkıştır milletvekillerini. Bırakın milleti kandırmayı. Devlet hastanesi kültür merkezi neden yapmıyorsunuz bunları. İktidar mı değilsiniz? Başbakan, bakanlar milletvekilleri sizden. Mazeretleri yok. “Yapamıyorum” demeye de hakları yok. Çıkıp gideceksin o zaman.” şeklinde konuştu.
 
Terminal yerinin de kamuoyuna sorulmadan emrivaki yapıldığını savunan Danışmaz, terminalin küçük sanayi sitesi karşındaki alana yapılmasının daha doğru olacağını söyledi
 
Danışmaz, “ Darıca'nın belediye başkanı tarafından uygun görülmesindeki tek amaç otoban çıkışının oraya yapılması görüşü. Onun da ucu açık ne zaman yapılacağı belli değil. Küçük sanayi sitesinin karşısında bedava bir alan var. şehrin içinde terminal olmaz.”dedi.
 
Milletvekillerimiz Fransız Kalmış
 
Danışmaz milletvekillerinin bir çok konudan da habersiz kaldıklarını iddia ederek şöyle konuştu:
 
“Tarım ve Kırsal kalkınma desteklemeleri adı altında çok yüksek meblağlar dağıtılıyor. Ancak bizim milletvekillerimiz fransız kalmış. 42 il yararlanmak için müracaat etmiş ama ne yazıkki Düzce yok. Büyük ihtimalle bunu da şimdi ekranlardan duyacaklar.”
 
Düzce'de muhalefetin olmadığı yönündeki eleştirilere de cevap veren Danışmaz, pasif kalmadıklarını savundu.
 
Doğru olanı dile getirmek istediklerini söyleyen Danışmaz, “ yalan yanlış kulaktan dolma söylemlerle ekranları meşgul etmek hoş değil.” dedi.
 
MHP'yi kimse kullanamaz
 
Yerel seçimler için erkenden isim açıklamanın doğru olmadığını ifade eden Danışmaz, adaylık için isimleri geçen Ömer Küçük ve Mehmet Keleş'le ilgili olarak şunları söyledi.
 
Danışmaz, “ Ömer Küçük'le 2 sefer yola çıktık. Cenab-ı Allah kısmet etmedi. Daha çok erken. “Şuanda düşünmüyorum, işimle ilgilenmem gerek” diyor. Ama aday olursa kapımız herzaman açık. O bizim gözbebeğimiz. Mehmet Keleş'le ise bir görüşmemiz olmadı. Eğer MHP'den Düzce'ye hizmet istediğinde öncelikle teşkilatımızla değerlendirir. Uygun görülürse olur deriz. Ama Mehmet Bey, Ak Partili olduğunu ve Recep Tayyip Erdoğan aşığı olduğunu söyledi. O sevgilisiyle devam etsin. Hizmet edecek çok ardaşımız var. “MHP'de beni istiyor, aday göstermezseniz oraya giderim” mantığını kabul edemeyiz. MHP'yi kimse kullanamaz.”diye konuştu.

Danışmaz ayrıca MHP'li 11 Belediye Meclis Üyesine  Meclis başkanı tarafından saygı gösterilmediğini ve söz hakkının verilmediğini iddia etti.

Haber; S. KAŞKIR