CHP Grup Toplantısı’nda alınan karar ile dün mecliste CHP milletvekilleri yemin etmemişti. Konu ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkanı Kerim Görün, CHP’nin tutuklu vekillerindeki çelişkili durumun bir an önce çözülmesi gerektiğini vurguladı.

“Partimiz aldığı karar ile milletvekilleri seçilmelerine rağmen tahliye edilmeyenler hakkındaki uygulamayı hukuki değil siyasi tavır olarak değerlendirmiş ve tepkinin de siyasi olması gerektiği düşüncesi ile, bu konuya çözüm bulunmasını zorlamak amacıyla meclis toplantısına katılmasına rağmen yemin etmeme şeklinde tepki göstermiştir. Mevcut siyasal iktidarın her zaman dile getirdiği, milli iradenin her şeyin üzerinde daha önemli olduğu düşüncesini, partimiz bu konudaki eylemi ile hayata geçirmiştir. Siyasal etki hukukun üstünden çekilmeli ve uygulamalar da karalar da evrensel hukuka uygun olmalıdır. Oysa milletvekilleri konusundaki mahkemenin uygulanması, evrensel hukukun egemen olduğu bir uygulama değildir. Evrensel hukuka uygun olmayıp kanun devleti uygulaması olup milli iradeye ve milletvekillerimize sahip çıkılması gerektiğinden bu uygulamaya bu konuya çözüm bulunması amacıyla demokratik anlamda tepkili tavır almıştır.”
MHP’nin CHP’nin aldığı karara tepki göstermesi ile ilgili de konuşan Görün, “MHP’nin sergilediği tutumu anlamakta zorluk çekmekteyiz. Partimize oy verenlerin beklentilerini bizden daha iyi kimse bilemez.” Dedi.

“ Partimiz dışındaki başka partilere ait halkın temsilcileri olarak seçilenler de içerideler. Ancak, aynı haksız uygulamalara maruz kalan MHP'nin sergilediği tutumu anlamakta zorluk çekmekteyiz. Partimize oy veren seçmenlerin bizlerden ne bekleyip beklemediğini sanırım bizden daha iyi kimse bilemez. Bilindiğimiz gibi konu mevcut yasaların yorumuyla ilgilidir. Mecliste çıkarılacak daha özgürlükçü ve demokratik yasaların çıkarılmasına AKP'nin de katkı yapacağına söz vererek bu sorunun aşılması sağlanabilir”

Haber; R. BAL