İşçi Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, belediyenin son zamanlarda uyguladığı çalışmaları ve aldığı kararları değerlendirdi. Sönmez öncelikle belediyenin israf yaptığını vurguladı. “Belediyenin 140 milyon TL borcu var. Görev başındakiler bu borcu kapatmak için çalışacağına belediyeye giren gelirleri harcıyor.”
Sönmez, Yapılan harcamaları ve vatandaştan alınacak bedellerin vatandaşın sırtından çıkarıldığını belirtti. “Başkan Keleş, yurt dışı gezilerini, Kardüz Yaylası için yaptığı Avusturya gezisinin masrafını ve belediye başkanlarını ağırlamasının yansımalarını halkın sırtından çıkartıyor.”
Manşet Gazetesi’nin ‘Belediye sinekten yağ çıkarıyor.’ Başlıklı haberini anımsatan Başkan Sönmez, açıklamalarına şöyle devam etti. Sönmez, “Belediyenin sinekten yağ çıkarma devri başlamıştır. Bu durum vatandaşın sırtından yağ çıkartmaya dönüyor.” dedi.
Belediyenin evsel katık atık bedeli ve artezyen ve kuyulara saat takmayla ilgili çalışmasıyla ilgili yorumunu aktardı. “Evsel katı atık bedeli yasa gereği alınması gerekse bile bu bedeller vicdana uygun değildir. Bu bedeli formalite olarak alabilirlerdi.”
Sönmez, vatandaşa yapılanlar karşısında yapması gerekeni belirtti. Sönmez, “Uygulamalara karşı karamsar olmayın tepki gösterin” dedi.
Sönmez, belediyenin arsa ve dükkânları ihaleyle satışa çıkarmasını ise ‘Elinde ne varsa satıyor’ olarak değerlendirerek bu uygulamayla ilgili bir öngörüde bulundu. “Belediye binasını yeriyle birlikte satar. Sonrada kirayla otururlar. Daha önceden parkları satışa çıkardığında belediye önünde pankart açmıştık. ‘Belediye kaç para?’ diye herhalde bir pankart daha açacağız. Para toplayıp belediyeyi belediyeden satın alacağız.”

Haber:Y.SEVER