İşçi partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, Türk subaylarının bölünmeye karşı oldukları için Silivri’de olduklarını söyleyerek anayasanın değişmesini kabul etmediklerini bu nedenle imza kampanyası başlattıklarını belirtti.
Sönmez, “Burada bir harita var biz her fırsatta Düzce’nin bütün köylerinde kahvelerinde gösterdik. Bu harita Amerika birleşik devletlerinde bir dergisinde yayınlanan harita 7 yıl geçmiş, bölünme anayasası işte bu harita içindir. Adım adım bu haritaya geldiler. Türk subaylarının önün koydular toplantılarda, Türk subayları toplantıyı terk etti ama o subaylar paşalar şimdi Silivri de buradan Düzce halkına sesleniyorum ya bu haritayı kabul edeceksiniz ya bu vatana sahip çıkacaksınız. Amerikan askeri kapınızdan girince mi kabul edeceksiniz. Bu mücadelenin birinci safhası Silivri’dir, Hastal’dır.8 Nisanda hep beraber Silivri’ye gidiyoruz. Orada yatan Vatan Severleri, komutanlarımızın özgürlüğü için orada onlarda mücadele içinde olacağız. Ya bölünme anayasasına razı olacağız, ya da özgür bir millet olarak bu coğrafyada yaşayacağız. AKP, PKK ve Amerika üçgeninin batacağı ve yerle bir olacağı döneme giriyoruz. Türk milletini ayaklar altına alacağım diyor başbakan, kendisi ayaklar altında kalacak.” Dedi.
Sönmez, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığının, kendine bağlı sağlık kurumlarının tabelalarında T.C ibaresini kaldıracak olmasına tepki gösterdi.
Sönmez, “ Sağlık bakanlığı yazı göndermiş, T.C’yi kaldırın diye bu söylediklerimiz hayal değil bir gerçek. Türkiye’nin Cumhuriyet devrimiyle Atatürk devrimiyle kazandığı o milli devleti yeniden inşa edene kadar bütün komplolarını yerle bir edeceğiz “ dedi.

Haber: S. YANAR