CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan'ın sokak ortasında uğradığı yumruklu saldırının üzerinden 4 gün geçmesine karşılık olayın yankıları ilk günkü gibi devam ediyor. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Eski Genel Başkan Deniz Baykal başta olmak üzere üst düzey parti yöneticilerinden milletvekillerine kadar bir çok önemli ismin tepki ve destek için geldiği Düzce'ye bu kez CHP 23. Dönem Ankara Milletvekili Hakkı Süha Okay, Zonguldak eski Milletvekili Ali Koçal ve Yüksek Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı ve üyeleri Selahattin Emre ve Sezgin Kaya geldi. Basın toplantısında ilk olarak AK Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü’nün saldırı için meclis kürsüsündeki ifade ve iddialarına cevap vermek ve saldırganların serbest bırakılması hakkında konuşmak üzere sözü CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan aldı. Özlü’nün kendisine yönelik iddialarını yanıtlayan Tozan, AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muharrem Tozan için ses getirecek iddialarda bulunarak saldırıda bu isimlerin saldırıda parmağı olabileceğinin sinyali verdi.

“Organize bir grup tarafından takip edildim”

Tozan söze saldırıya uğradığı günü anlatarak başladı ve şöyle konuştu: “Organize bir grup tarafından takip edildim. Derdin Köyünde Cumartesi günü eyleme katılacağımın bilgisini alan saldırganlar, Beyköy Yolu üzeri mezarlık mevkiinde aracın içerisinde bizi beklemeye geçtiğini öğrendik. Bizi Derdin Köyüne kadar takip ettiler. Eylemde hukuki destek vereceğimizi söyledik. Dönüş yolunda takip edildim. Evime giderken Düzce Adliyesinin önünde aracıma çarparak beni durdurdular ve saldırdılar.”

AK Parti kanadından ‘Geçmiş olsun’ dileğinde bulunulmak üzere arandığını belirten Tozan, daha sonra sözü mecliste yapılan konuşmalara getirdi ve ‘Olay çirkin bir boyuta geldi’ ifadesini kullandı. CHP İl Başkanı, Özlü’nün kendisi hakkındaki ‘Tozan’ın AK Parti Belediye Meclis Üyesi olmak için aday adaylığı bulunuyor. Saldırganlardan biri CHP bir diğeri DSP üyesidir ve bu CHP’nin iç sorunudur.’ sözleri ve iddialarına cevap verdi.

Tozan: “İmzalı bir tane evrakımı ortaya çıkarsınlar, istifa edip siyaseti bırakırım”

2004 yılında Ak Parti Belediye Meclis Üyeliği için benim şahsen hiçbir müracaatım olmadı. AKP’nin hiçbir belgesine imza atmadım, ilgili hiçbir binasına girmedim. Benim olmadığım bir ortamda Sayın Mehmet Keleş üniversiteden iki yıllık ev arkadaşımdır. Düzce’de kimseyi tanımadığını ifade ederek bana belediye başkan yardımcılığı teklif etti. Benim bilgim dışında belediye başkan yardımcılığı için gerekli işyerimden evrakları aldı. İsmimi taslak listeye yazdırdı. Olay basına yansıdıktan sonra da benim isteğimle süreç geri çekildi. AKP İl Başkanlığı benim bir tane imzalı evrakımı ortaya çıkarsın, ‘Bugün İl Başkanlığından da istifa ediyorum. Siyaseti bırakıyorum. Bu kadar net konuşuyorum.

Saldırganın geçmişte CHP üyesi olduğunu doğruladı

Tozan, saldırgan Cihan Cengiz’in 2009 yılındaki CHP üyeliğini doğrularken 2005 yılından beri içerisinde olduğu partide söz konusu şahsı tanımadığını söyledi. Cengiz’i yüz kızartıcı suç işlediği gerekçesiyle partiden ihraç ettiklerini açıklayarak sözlerini sürdüren Tozan, şahsın bu nedenle CHP’nin parti programlarına dair bilgi alamayacağını dile getirdi.

 

“Bana saldıranlar Keleş ve Tozan’ın eşlerinin yakın akrabalarıdır”

Özlü’nün olayla Ak Partinin ilgisinin olmadığı yönündeki sözlerine değinen Tozan, “İl Belediye Başkanımız Mehmet Keleş ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muharrem Tozan bacanaklardır. Bana saldırarak tahliye olan iki şahsın kuzen çocukları olduğunu biliyor muydunuz? İki saldırganın Keleş ve Tozan’ın eşlerinin yakın akrabaları olduğunu kuzen çocukları olduğunu biliyor muydunuz? Bu iki kişiden birinin Belediye Başkanı Keleş’in yakın korumalığını yaptığından haberiniz var mıydı? Bu şahıslarla olan beşeri ve ticari ilişkilerinizden haberiniz var mıydı? Bunların soruşturulması gerekiyor. Olayı karalama kampanyasına çevirmenin kimseye faydası yok.

“Milletvekili Arslan, hastaneye götürülen saldırganların yanında ne yapıyordu, açıklasınlar”

Saldırının ardından saldırganların yasal prosedürü yerine getirmek için gittikleri hastanede Ak Parti Milletvekili Fevai Arslan’ın da orada olduğunun kendisine söylendiğini paylaşan Tozan, konuyla ilgili açıklama istedi.

“Serbest bırakılmalarına yönelik dilekçede Ak Parti il yönetiminde bulunan avukatın imzası var”

Tozan iddialarına bir yenisi daha ekledi. “İkinci olarak saldırganların serbest bırakılmasıyla ile ilgili dilekçede, Ak Parti İl Başkanlığının il yönetiminde bulunan Avukat Sedat Özdemir’in imzası var. Bu nasıl çelişkidir. AKP’den gelen ‘Geçmiş olsun’ mesajları artık benim için yok hükmündedir. Kabul etmiyorum.”

“Organize saldırı cezası hapishanede üç gün misafirlik midir?”

Tozan, kendisini darp edenlerin serbest bırakılmasını ‘Organize bir saldırıyı düzenleyenlerin cezası, hapishanede üç gün misafirlik midir?’ sözüyle eleştirdi.

CHP 23.Dönem Ankara Milletvekili Hakkı Süha Okay da darp olayının sıradan gösterilmesinin bir aymazlık olduğu eleştirisinde bulundu.

Haber:Y.SEVER