Konuralp’in Düzce’ye bağlanması noktasında “Konuralp artık Düzce’nin mahallesi bu iş bitti” diyerek net konuşan Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz’a Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan’dan cevap geldi. Korkmaz’ın açıklamalarını tek taraflı bulduğunu ifade Ercan, süreci idari anlamda bittiğini ancak hukuki bakımdan son bulmadığını savundu.

MİLLETVEKİLİNİN SÖYLEMİ TEK TARAFLI

Ercan, “Milletvekilinin söylemi tek taraflı.” diyerek “Bu süreç başladığında ilgili kurumlarla görüşme halindeyiz. Bize gelen yazıda davanın İç İşleri Bakanlığı lehine bozulduğu yönünde Danıştay’dan karar geldi. Bu karar istinaden yaptığımız çalışmalarda süresi içinde itirazları yaptık. O süreç devam ediyor. O süreç devam ederken İç İşleri Bakanlığı da kendi lehine bozma olduğu için kararı uygulanması noktasında kurumlara tebliğ ederek işlemini tamamlıyor. İdari anlamda işlem tamamlanıyor. Vekilimizin söylediği konu bu.” dedi.

BİTTİĞİNİ SÖYLEMEK YANLIŞ OLUR

Konuralp’in seçime nasıl gireceğinin 18 Şubat’a kadar netlik kazanacağını ifade eden Ercan, şöyle konuştu:
“Bu yazı geldikten sonra İç İşleri Bakanlığı ve Yüksek Seçim Kurulu'na bu işin ne aşamada olduğu nasıl yol çizileceği noktasında 24 Aralık 2013 tarihinde müracaat ettik. Onunla ilgili yakın bir zamanda cevap gelir. Yazı gelmeden seçime girip girilmeyeceğini söylemek doğru değil. Ortada İç İşleri Bakanlığı'nın kararı şuanda uygulamada, ancak süreç Danıştay’da. Gerekli başvuruyu yaptık. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı ile görüşmemizde net bir şey söylemedi. Bize hukuki anlamda bitmemiş olduğunu söyledi. Bitmediği için de seçime girip girilmeyeceği ile ilgili bir şey söylemedi. 18 Şubat’a kadar Danıştay’dan hukuki anlamda cevap getirildiğinde o zaman net bir şey söyleyebilecekler. Biz şimdi 18 Şubat'a kadar Danıştay sürecini irdelemeye dönük girişimlerimiz var. Dolayısıyla bu işin bittiğini söylemek yanlış olur. Hukuki boyutu bitmemiştir. Bu kanunlarla da açıktır.”

KONURALP HALKI DERİNDEN YARALANDI

Konuralp halkının mahalle olması konusunda çok hassas olduğunu belirten Ercan, Konuralp’in ilçe olmayı hak ettiğini dile getirdi.

Ercan, “İlçe olmayı beklerken mahalle olmak Konuralp halkını derinden yaraladı. Mahalle kelimesi şuanda intihal uyandırabilir. Şuanda halkımıza sürecin devam ettiğini söylüyoruz. Mahalle kelimesi büyük sıkıntı. Çok eski yerleşim yeri olan Konuralp ilçe olmayı hak ediyor.” dedi.

Kararın seçime yansıması ihtimali için ise Ercan, “Bir tepki olacağı söz konusu. Bu ne kadar etkili olur zaman içinde göreceğiz.” şeklinde yorumladı.

Haber: S. KAŞKIR