İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı, Düzce’de başlattıkları kampanyaya destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür ziyaretlerine devam ediyor. İHH Düzce Temsilcisi Ali Kasım, dün Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır’ın ardından bugün Ak Parti teşkilatını ziyaret etti. Kampanyaya desteklerinden ötürü teşekkürlerini ileten Kasım, Kudüs figürlü şilti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu’na teslim etti.
Kasım, Müslüman ülkelerde yaşanan zulme dikkat çekerek yapılan yardımların amacına ulaştığını belirtti.


Kasım, “Ak Parti il ve ilçe başkanlığı çok ciddi destek verdiler. Bu desteklerde amacına ulaştı inşallah. Bizler bugün buraya Ak Parti teşkilatının yaptığı yardımlara teşekkür için geldik. Yapmış olduğu yardımlar Suriye’de yerine ulaştı ve ulaşmaya devam ediyor. Müslüman coğrafyasında büyük sorunlar var. Bunlardan bir tanesi de komşumuz Suriye’de. Bu olaylar kısa değil, uzun vadeli olacağından biz bu yardımları Düzce İHH merkezinden izinli uzun zamanlar yapacağımızı gösteriyor. Bu yardıma Düzce halkının, siyasi partilerin ve Ak Parti il başkanın desteklerinin devam edeceğini umuyorum.” dedi.

Anlamlı bir ziyaret olduğunu belirten Kaşıkoğlu ise maddi ve manevi destekte bulunan teşkilat üyelerine teşekkürlerini iletti.

Kaşıkoğlu,” İHH tüm Dünya’da yapmış olduğu yardımlar Türkiye’de de takdire şayandır. İHH Dünya’nın her yerinde çığlıklara cevap vermiş, şuanda Suriye’de de katil Esad’ın yaptığı zulümlere karşı yardımlarını esirgememiş insanların her yerde yardımcısı olmuştur. Bu anlamda da Türkiye’de ayrıca Düzce’mizde de seferberlik ilan edilmiş,6 ve 16 Ocak tarihleri aralığında yardım çağrısında bulunulmuştur. Suriye’deki zulme uğrayan kardeşlerimize desteğe davet etmiştik. Bizde Ak Parti olarak bu yardımlara destek vereceğimizi söylemiştik. Belki yardımlarımız yetmeyecek ama yapmış ve yapacak olduğumuz yardımlar İHH öncülüğünde yapılacak yardımlar için gayret içinde olacağız. Bu vesileyle İHH’yı yalnız bırakmayan maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen vatandaşlarımıza da buradan teşekkür etmeyi borç biliyorum.” dedi.

 

Haber;S.Kaşkır