AK Parti’de referandum çalışmaları Düzce genelinde geniş katılımlı bir şekilde sürüyor. AK Parti İl Başkanlığı Anayasa Değişikliği Teklifi'ne yönelik şu günlerde toplantı odaklı çalışmalar yürütüyor. Düzce merkez ve ilçelere bağlı köylerde halkla bir araya gelen teşkilatın ileri gelenleri partili cumhurbaşkanlığı sistemi anlatılıyor.

Sistemi halka anlatanlar arasında en dikkat çeken isimler ise AK Parti’nin eski Düzce Milletvekilleri oluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat talimat verdiği eski milletvekilleri hatip olarak seçilmelerinin ardından halka sistemi anlatmada konuşmacı rolü üstlendi. Eski milletvekilleri teşkilat programı doğrultusunda sahada yoğun bir çalışma yürütüyor.

Çakır Gümüşova’da çalıştı
Hatiplik yapan Düzce eski milletvekillerinden Fahri Çakır, Metin Kaşıkoğlu ve İbrahim Korkmaz ilçelerde bir dizi ziyaretlerde bulundu. Düzce Ticaret Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır referandum çalışmaları kapsamında Gümüşova’ya bağlı Yıldıztepe Köyü’nü ziyaret etti. Çakır’a Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap ile ilçe teşkilat başkanı Necmi Kurt eşlik etti.

Kaşıkoğlu evet desteği istedi
AK Parti Düzce eski Milletvekili ve eski İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, yönetim kurulu üyeleri, İGM üyeleri ile birlikte Yığılca’da Cumhurbaşkanlığı Sistemini hem anlattı hem de evet desteği istedi.

AK Parti Düzce Seçim Koordinasyon Merkezi referandum çalışmaları kapsamında köy ziyaretlerinden ilçe ziyaretlerine geçen Kaşıkoğlu, Yığılca ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Yığılca Kaymakamlığı ve Yığılca Belediyesi’ni ziyaret ederek çalışmalara başlayan Kaşıkoğlu ve beraberindeki heyet, ilçedeki esnafları ziyaret ederek evet desteği istedi.

Yığılca ilçesinde kahvehaneleri de gezen Kaşıkoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin neden gelmesi gerektiğini anlattı. Kaşıkoğlu’na Yığılca AK Parti İlçe Başkanı Kerem Yalçıner, Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit ve meclis üyeleri eşlik etti.

Korkmaz Kaynaşlı’ya gitti
Eski milletvekili İbrahim Korkmaz da Kaynaşlı ilçesinde çalışmalarda bulundu. Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar’la birlikte Üçköprü Köyü’ne giden Korkmaz, vatandaşlara sisteme ilişkin açıklamalarda bulundu.