Düzce için yeni umut

Kabine hayalleri suya düşen Düzce için yeni bir umut var. Bakanlık kadar önemli bir mevkii olan bakan yardımcılığı için eski Milletvekili ve İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu ismi dillendiriliyor. Yeni kabinede Adalet Bakanı olarak görevlendirilen Bekir Bozdağ ile yakın ilişkiler içerisinde olduğu bilinen Kaşıkoğlu, uzun süredir bulunduğu Ankara'da genel merkez üyeleri ile sık görüşmeler gerçekleştiriyor.

Bozdağ ile arası iyi...

Kendisine verilen bakanlık görevi öncesi AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Bekir Bozdağ ile son seçimlerde diyaloğunu daha da kuvvetlendiren Kaşıkoğlu, Düzce'den bakan yardımcılığına en yakın isim olarak görülüyor.

Aktif görevi yok, beklenti bakan yardımcılığı

2 dönem milletvekilliğinin ardından son olarak AK Parti İl Başkanlığı koltuğunda oturan ve kongrede görevi Hikmet Keskin'e devreden Kaşıkoğlu'na partisi tarafından bu tarihe kadar aktif bir görev verilmedi. Genel seçimlerde tekrar milletvekilliği için aday adayı olan ancak adaylık vizesi alamayan Kaşıkoğlu'nun bakan yardımcılığına atanması, Düzce için önemli bir avantaja kapı aralayacak.

Geri sayım başladı!

Bakanlık beklentisi boşa çıkan Düzce'nin bu kez treni kaçırmaması adına adımların hızlı ve etkili atılması gerekiyor. Başta milletvekillleri ve il teşkilatı olmak üzere biraraya gelecek sivil toplum örgütlerinin bu talebi Ankara'da ilgili yerlere ulaştırmak için önlerinde 1 hafta ya da en fazla 10 gün gibi bir süre bulunuyor. 

Bakanlık hüsranı gibi olmasın!

Bakanlıklar arası ilişkilerde köprü vazifesi görmesi açısından bakan yardımcılığı görevinin Düzce'ye büyük artılar sağlamasına kesin gözüyle bakılıyor. 5 genel seçimdir AK Parti'nin tulum çıkardığı sayılı illerden olan Düzce'nin artık beklediği ödülü alması için cılız sesler değil kuvvetli adımlar atılması gerekliliği bakanlık hüsranı ile gözler önüne serilmişken harekete geçilmeyen her saat aleyhte işliyor.

Düzce'ye çok şey katar...

21 bakan yardımcılığı kadrosundan birine bir Düzceli'nin atanması bürokratik yolların hızla açılmasına olanak sağlamasının yanında milletvekillerinin taleplerini rahatlıkla iletmesine de katkı sağlayacak. Yüzde 70'in üzerindeki desteğe karşılık Düzce'nin kabine üyeliği ile taçlandırılmaması kamuoyunda hayal kırıklığı yaratsa da bakan yardımcılığı fırsatı için geç kalınmış değil...

Destek verildi, ödül zamanı! 

AK Parti'nin kalesi gibi görülen Düzce'deki kırmızı plaka beklentisinin karşılık bulması adına iktidarın Düzce temsilcileri ile bakanlık için güç birliği yapan sivil toplum kuruluşlarının kafa kafaya vermesi önem taşıyor. Ankara'daki bu önemli mevkii için şimdi gözler bahse konu isimlerde... Düzce desteğini verdi, şimdi ödül zamanı!  

Haber;C.ÜSTÜNER