AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı'nın 6. olağan kongre süreci Düzce'de Beyköy Belde Kongresi ile başladı."Türkiye için inandığın yolda yürü" sloganıyla devam eden kongre döneminde, nüfusu 5 binin altında olan beldelerde atama yoluyla başkan belirlenirken, 5 bin nüfusun üzerinde olan beldelerde kongre yapılıyor.

Beyköy'de ilk kez Kadın Kolları Başkanlığı için kongre düzenlendi
Bu kapsamda daha önce atama yapılan Beyköy'de ilk kez AK Parti Beyköy Belde Kadın Kolları Başkanlığı için kongre düzenlendi.
Beyköy Belediyesi Turkuaz Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen kongreye Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, teşkilat başkanları ve partililer katıldı.Divan heyetinin oluşturulması ile başlayan kongre, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.


"Bu sene seçim yapılıyor ve bu bizim için bir ilk"
Kongrede partililere seslenen Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, Beyköy'de ilk defa seçimle kadın kolları başkanının belirlendiğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:"Daha önce bizim beldemizin nüfusu 5 binin altında olduğu için atama yapılıyordu. Bugüne kadar olan 5 kongre atamayla yapılmıştı. Bu sene seçim yapılıyor ve bu bizim için bir ilk."

"Bu teşkilatların Düzce halkına örnek olması gerekiyor"


Ardından kürsüye davet edilen AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin ise şöyle konuştu:"Teşkilatlar olarak birlik ve beraberliğimizin devam etmesi önemli. Biz kadınlarımızla, gençlerimizle, il, ilçe ve belde teşkilatlarımızla, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, meclis gruplarımızlar büyük bir aileyiz. Hepimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti'de görev yapan insanlarız. Dolayısıyla sevgi ve saygımızı birbirimize göstermek zorundayız. Bu teşkilatların Düzce halkına örnek olması gerekiyor. Hedefimiz 2023 seçimlerinde milletvekili sayımızı 3'e çıkarmaktır."Tek liste olarak girilen kongrede Emine Sarıkaya Beyköy Belde Kadın Kolları Başkanlığı’na seçildi.Öte yandan AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı il ve ilçe kongrelerini 2020 yılının sonuna doğru bitirmeyi planıyor.