Düzce’yi dizayn etmeye kalkan Cumayeri Lobisi yine iş başında! Düzce ile ilgili atama başta olmak üzere bir çok önemli kararda kendi istedikleri olsun diye ellerindeki bazı güçleri kullanmaya kalkmaları ile tanınan aralarında nüfuslu siyasetçilerin de bulunduğu Cumayeri Lobisi bu kez Düzce’nin yeni Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’yü eski Başkan Dursun Ay üzerinden daha ilk günden yıpratmaya kalkıyor.



Özlü’nün rakiplerini geride bırakarak başkan olmaya hak kazanmasını kabullenemeyen bu lobi, yine algı operasyonları yürütmeye başladı. 31 Mart Yerel Seçimleri’nden 2 gün sonra idrak edilen Miraç Kandili’nde Özlü yerine eski Başkan Dursun Ay’ın fotoğraflarını kullanarak şehir merkezindeki bir çok billboarda kutlama mesajı yerleştiren lobi, bununla da yetinmeyip üzerinden 4 gün geçmesine rağmen eski Başkan Ay’ın Miraç kandili mesajını indirmiyor.



Bu yakışıksız tutumun altında ise milletvekilliğinin ardından bakanlıkla Düzce’yi gururlandıran ve şimdi 5 yıl boyunca Düzce’nin yerel yönetiminin başına geçen Özlü’ye karşı duyulan hazımsızlık yatıyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görevlendirmesi ile Başkan Adayı olarak Düzce’ye geldiği günden bu yana Özlü’ye karşı yürüttükleri kulis faaliyetlerini sağır sultanın bile duyduğu Cumayeri Lobisi, tüm engellemelere karşılık Düzce’nin kucak açtığı Özlü’ye duyulan sevgi ve saygının önüne geçemedi.



Bunun üzerine daha başkanlık koltuğunda 48 saati bile devirmeyen Başkan Faruk Özlü’ye yönelik arasının çok iyi olduğu Dursun Ay kullanılarak yıpratma hamlesi devreye sokuldu. Ancak bu da dikkatli vatandaşların gözünden kaçmadı. Düzce’yi daha iyi noktalara taşımak için hemen işe koyulan Özlü’nün bu tür basit oyunlarla zayıflatılamayacağının altını çizen vatandaşlar, çirkin siyaset oyunlarının artık karşılık görmediğini vurguladı. Düzce için ancak Düzceliler’in seçtiği kişilerin karar alabileceği ve lobilerin şehrin üzerinden artık elini çekmesinin zamanının çoktan geldiği kaydedildi.