Zeytinlik düzenlemesi geri çekildi
TBMM gündemine taşınan Zeytin Ağacı Koruma Kanunu değişikliği ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. AK Parti ile muhalefet arasında sert tartışmalara neden olan "Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Hakkında Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nın zeytinliklerle ilgili maddeleri geri çekildi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, düzenlemenin komisyonda tekrar görüşüleceğini açıkladı. 

Çevrecilerden tepki gelmişti
Öte yandan çevreci bir çok ünlü isim düzenlemeye olan tepkilerini sosyal medya hesapları üzerinden dile getirirken, bunlar arasında en ses getiren ünlü sanatçı Tarkan'ın paylaşımı oldu. "Rant için zeytin ağaçlarına kıymayın" çağrısı yapan Tarkan'a, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün yanıtı "Tarkan’ın zeytinlikleri mi varmış, ne yapacakmış zeytinlikleri? Tarkan’ın şarkılarını seviyoruz. Tarkan şarkılarını söylesin" olmuştu. 

Bakan Özlü'den Kılıçdaroğlu'na yanıt
Düzce'deki AK Parti İftarı'nda da bu konu ile ilgili uzun bir açıklama yaoan Bakan Özlü, bu kez CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun twitter hesabından yaptığı paylaşıma sessiz kalmadı. Zeytin Ağacı Koruma Kanunu değişikliği için "Ülkenin tüm kaynaklarını sattınız yetmedi, şimdi zeytinlere göz diktiniz. 15 yıldır doymak bilmeyen bir hükümet ile karşı karşıyayız." diyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na Bakan'ın yanıtı şöyle oldu: "Ülke kaynaklarını 15 yılda en iyi şekilde kullanıp milli geliri 3'e, ihracatı 4'e, zeytin varlığını 2'ye katladık. Halka hizmet icraatla olur."

Haber: C. Üstüner