CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu, Bazı kurumlardan T.C.'nin kaldırılmasını ve terör örgütü başı Öcalanla görüşülmesini halka havale ettiklerini belirtirken bu konuda açıklama beklediklerini söyledi.

Öcalan mı arzu etti de kaldırıyor?

Karslıoğlu, “Hükümetimiz neyi düşünerek kaldırıyor bununla ilgili net bir açıklama gelmedi. Çözüm sürecinde Abdullah Öcalan'la görüşüldüğü bir devrede bunun gündeme gelmesi ister istemez bizde bazı sıkıntılar yaratıyor. “Acaba bunu Abdullah Öcalan mı arzu etti de kaldırıyor” gibi düşüncelere neden oluyor. Çünkü tam bir sıkıntılı süreçten geçiyoruz. Biz CHP olarak barış sürecinden yanayız. Biz bunu mecliste çözelim tartışalım istedik. Biz artık vatandaşımıza havale ettik olup biteni dikkatli takip ederlerse bizim bu konuda ne kadar gayretli olduğumuzu görürler. Bu konuda rapor hazırlayan ilk parti bizi. Ak Parti'nin hiçbir hazırlığı yok. Üzüldüğüm nokta “devlet suçlu Öcalan haklı” gibi bir tablo ile karşı karşıyayız. Neden kaldırıyorlar bunun bir açıklaması lazım. TC.'nin olması benim için onur meselesidir. Yazılmasının hiçbir mahsuru olduğunu görmüyorum. Tam böyle bir süreçte kaldırılması ister istemez kafamda soru işaretleri uyandırıyor.” dedi.

Terörün bitmesinin kendilerinin de istediğini ifade eden Karslıoğlu, son günlerde PKK'nı haklı olarak gösterilmeye başlandığını bunun da kendilerini üzdüğünü dile getirdi.

Karslıoğlu, “Türk’sem Türklüğümle övünüyorsam ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım diyorsam ben TC'nin kaldırılmasından bir şey kaybetmiyorum ama böyle bir süreçte kalkması uygun değil. Hepimizin gönlünden akan kanın durması geçiyor. Biz gazilerimiz, şehit ailelerimiz üzülmesin istiyoruz. Onlar özür bekliyor ve başbakan özür dilettirmeli. Hiçbir şey yapmamış gibi bu Pkklıları hoş görmeyi içime sindiremiyorum. Bir televizyon vermekle veya jimnastik aleti götürmekle Öcalan fikrini değiştirmişse bu çok basitmiş. Ne oldu da bir değişiklik yapıldı bunların açıklanmasını istiyoruz.”dedi.

Haber: S. KAŞKIR