Milletvekili Osman Çakır Beyaz Tv'de Metin Özkan ve Deniz Güçer'in hazırlayıp sunduğu "ne var ne yok" programına konuk oldu. Çakır, programda Türkiye'ye gündemindeki konuları değerlendirdi.

Suriye'deki gelişmelerle ilgili Çakır, " Suriye'deki insanlarımızın sağlıklı bir ülkeye kovuşmasını istiyoruz"dedi. Suriye'deki gelişmelere sessiz ve duyarsız kalmanın mümkün olmadığını söyleyen Çakır," Esad, baba Esad'ın yaptığının 10 katını yaptı. Suriye'deki tranvanın uzun yıllar geçmesi mümkün değil.Türkiye'nin duruşu doğrudur. Suriye etnik ve tarihi bağlarımız olan bir ülkedir."şeklinde konuştu.

Amaç korumak yasak koymak değil

Çakır, programda Alkol yasasını da değerlendirdi. '" laikliğe aykırı, rejimi değiştiriyorlar" söylemlerini doğru bulmuyorum. ' diyen Çakır, "Asıl altında yatan sebep insanlarımızın sağlığı ve gençlerimizin geleceğidir. Her dünyada olduğu gibi makul tedbirler alınıyor. Kendilerine ve başkanlarına zarar vermemeleri için koruma amaçlı tasarlanmış bir yasak. Amaç korumak yasak koymak değil. Diğer yasaklar gibi zamanla benimseneceğini düşünüyoruz. Bu yasanın arkasındayız. "ifadelerini kullandı.

Papaz okullarında bile kalmadı

Çakır MEB'de yasal düzenlemeyle uygulamaya konulan 4+4+4 sisteminin eksikliklerinin olduğuunu ama süreç içerisinde tamamlanacağını belirtti. Okullarda kıyafet yönetmeliği ile ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Artık papaz okullarında bile kalmadı. Çocuklarımıza neden güvenmiyoruz. Biz çocuklarımıza şekil vermeye çalışmak yerine algı ve değerlerini oluşturmalıyız. "


Haber: S. KAŞKIR