Göreve 100 gün önce başladı. Yapılan yerel seçimlerin ardından göreve başlayan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, geride bıraktığı 100 günün değerlendirmesini yaptı. Belediye hizmetlerinde ilkeli, verimli, çağdaş ve saydam yönetim anlayışı ile hareket ettiklerini belirten Başkan Bayram, belediye kaynaklarını toplumun ihtiyaçları doğrultusunda doğru alanlarda doğru yatırımlarla hizmete dönüştürdüklerini ifade etti ve ‘ilk 100 gün için yüzümüz ak’ dedi.
Belediye hizmetlerinin her aşamasında, bölgenin ihtiyaçlarının doğru tespit edilmesi buna göre de yapılacak her işte düşük maliyet, yüksek kalite ve yüksek verimlilik ile çalıştıklarını vurgulayan Başkan Bayram, 100’üncü bildirisinde şu görüşlere yer verdi :


Şeffaf katılımı her aşamada gerçekleştirdik.”


“ Belediye hizmetlerinde ilke olarak belirlediğimiz katılımcı, adaletli, şeffaf yönetim tarzımızı belediyenin üst yönetiminden işçisine kadar her alanda uygulamaya başladık. Bunun temeline de halka hizmet sorumluluğumuzu yerleştirdik. Bunu yaparken önce vatandaşların, toplumun ve bölgemizin en öncelikli ihtilaçlarını belirliyoruz, bunların çözümlenmesi için doğru projeler üretiyoruz ve bunları da en düşük maliyet, ancak en yüksek kalite ve verimlilikle gerçekleştiriyoruz. Belediyemizde 17 hizmet birimimiz bulunuyordu. Bunların görev tanımlamaları ve hizmet programları bu şekilde yapılandırıldı. Bu birimlerimize Destek Hizmetleri ve Etüd Proje Müdürlüklerini de ekledik. Böylelikle 19 birimimiz ile hizmetleri gerçekleştiriyoruz.

“En büyük destekçimiz vatandaşlarımızdır.”

Hiç kuşku yok ki, gerek yönetim anlayışımın belirlenmesinde gerekse icraatlarımızın gerçekleştirilmesinde en büyük destekçimiz vatandaşlarımızdır. Bizi, onlar inanarak bu göreve getirdi. Başbakanımız ve hükümetimiz de bize büyük destek vermektedir. Bunun içindir ki, Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan da bizi onurlandırarak belediyemizi ziyaret etmiş, hem belediye bürokratları hem de Meclis üyelerimiz ile görüşmüştür. Başbakanımızın 23 Mayıs tarihinde yaptığı ziyaret bir Düzce Belediyesi adına bir ilktir. İlk kez Başbakanımız Düzce Belediyesi’ni ziyaret ederek zamanının önemli bölümünü bizimle geçirmiştir. Ardından ilk 100 gün içinde Bakan ağırladık. Ulaştırma Bakanımız sayın Binali Yıldırım 3 Temmuz tarihinde Düzce Belediyesini ziyaret etmiştir. Belediye hizmet görevine başladığımız ilk zamanlar içinde Başbakan ve Bakan ziyareti çok önemlidir. En kolay anlaşılabilir tarafıyla bu bizim onurlandırılmamızın yanında, projelerimizin desteklendiğinin ve katkı verileceğinin bir göstergesidir. Bunu da hem Başbakanımızın hem Bakanımızın belediyemize ve vatandaşlarımıza verdikleri hizmet müjdeleriyle gördük. Kaldı ki bu müjdeler Düzce’nin en temel ve uzun vadeli geleceğe dönük hizmet programlarıdır. Bunları da vatandaşlarımızla paylaştık.

“Düzce'nin ilginç bir yapısı mevcuttur.”

Düzce’nin coğrafi konumu ve yerleşimi nedeniyle ilginç bir yapısı mevcuttur. D-100 karayolu Düzce’yi ikiye bölmüş durumdadır. Bir de kalıcı konutların yeni yerleşim birimi olarak bu yapı içinde üçüncü ada olarak yer alması, doğal olarak ulaşım bağlantısı ve hizmetlerin yaygınlaştırılmasında öncelikleri ortaya çıkarmaktadır. Bunlar Düzce’nin uzun vadeli, kalıcı, en az 100 yıllık gelişim projeleridir. Tüm bu temel projelerin yanı sıra, Düzce’nin alt yapı çalışmaları da eş zamanlı olarak yürütülüyor. Düzcemiz’de 48 mahalle bulunmaktadır. Hedefimiz tüm mahallelere çocuk ve dinlenme parkları yapmak ve buraları başta çocuklarımız olmak üzere herkesin spor da yapabileceği alanlar şekline dönüştürmektir. Bunun için jimnastik ve oyun aletleri gruplarını yerleştirmeye başladık. Hem şehir merkezimizde mahallelere, geniş alanlara ve spor mekanlarına hem de kalıcı konutlardaki mahallelerimize bu jimnastik ve oyun aletleri gruplarını yerleştirmeye başladık. Muhtarlarımız ile bu konuda sürekli istişare halindeyiz. Onların belirledikleri yerlerde tespit yapıyoruz.

“Çok ciddi çalışmalar yürütülmektedir.”

Düzce İli Belediyelerinin iki önemli oluşumu bulunuyor. Bunlardan biri kısa adı DÜZBİR olan Düzce İli Belediyeler Birliği, ikincisi ise kısa adı DİBKAP olan Düzce İli Belediyeleri Katı Atık Birliğidir. Her iki birlik Düzce İli genelinde ortak gelişim projelerini ele alırlar. Kamuoyunda çokça tartışıldığı için öne çıkan iki proje: Katı Atıkların Yönetimi bir diğeri de aslında buna bağlı olan Melensuyu odaklı Koruma Havzası Projesidir ki kamuoyu bunu ‘İSKİ Yönetmeliği’ şeklinde bilmektedir. Aslında bunların tümü Düzce İlinin bölgesel gelişimini, çevre ve insan sağlığını ilgilendirmektedir. Düzce Belediyesi olarak her iki konuya da hakimiz. Bu konuda çok ciddi çalışmalar yürütülmektedir. Son alarak 19 Haziran tarihinde Bolu’da Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Katı Atık Yönetimi Seminerinde’ de sunumumuzu yaptık. Projelerimizin detaylarını burada açıkladık. Başta İSKİ Genel Müdürlüğü olmak üzere bağlı tüm kuruluşlarla bu konuda toplantılar yapıyoruz. Bu konuda son noktayı ise Çevre ve Orman Bakanlığı ile görüşmemiz belirleyecek.

“Düzce'nin birliktelik esasına göre yönetilmesidir.”

Daha göreve gelir gelmez belirlediğimiz ve açıkladığımız yönetim anlayışımdaki unsurlardan biri Düzce’nin birliktelik esasına göre yönetilmesidir. Biz, farklı yeteneklerin ve fikirlerin zorluklara karşı yenilikçi, hayal gücü kuvvetli ve yaratıcı çözümler geliştireceğine inanıyoruz. Bunun için istişareye ve koordineli çalışmaya önem veriyoruz. Bunun için de Meclis üyelerimizden çeşitli çalışma alanlarına ilişkin komisyonlar oluşturuyoruz. 48 mahalle muhtarımız ile ortak olarak iki kez biraraya geldik. Bu genel toplantıların dışında birebir tüm muhtarlarımız ile görüşüyoruz. Kalıcı konut muhtarları ile de hepsinin bir arada olduğu toplantılar yaptık. Bu toplantılarda tüm muhtarlarımızdan yörelerine ilişkin öncelikli sorunlarını ve taleplerini alıyoruz. Bunları da yerinde inceleme ile tespit ediyoruz.

“Kalıcı projeleri ele almak istedik.”

Belediye Başkanlığı olarak 100 günün genel değerlendirmesinde, esas olarak uzun vadeli, kalıcı ve sürdürülebilir projeleri ele almak istedik. Bu konuda imar, yeniden yapılanma, alt yapı geliştirme, çağdaş şehircilik ve sosyal gelişim projelerine öncelik veriyoruz. Bunun yanı sıra tüm belediyelerin asli olan ve olmazsa olmaz hizmetleri aksatılmadan yürütülmektedir. Belediyecilik anlayışı, sınırları içinde yaşayan vatandaşların mutlu ve huzurlu yaşamaya yönelik taleplerini karşılamak olduğu gibi, gelecek nesiller adına bunu kalıcı kılan sosyal belediyeciliği gerçekleştirmektir.