12 Haziranda yapılacak olan milletvekili genel seçimlerinde Demokrat Parti’den birinci sıra milletvekili adayı olan Yüksel Binici, yaptığı açıklamalarda sert sözler sarf etti. Binici açıklamasında AK Parti’nin başarısız bir dönem geçirdiğini ve geçmiş dönemlerde elde edilen tüm kazanımları sattığını ifade etti.

Binici; “AK Parti Ülkeye hiçbir yatırım yapmamıştır. Hatta ülkenin kazanımlarını da satmıştır. 5 yıl çıraklık dönemi addediyorlar. 4 yıl kalfalık dönemi diyorlar. Bu ülkede tamirci dükkânı bile açarken ustalık belgesi olmadan buna izin verilmiyor. Ülkenin dokuz yılını boşa harcadılar. Düzce’nin sorunları insanın gözüne bırakın batmayı gözünün içine giriyor. İşsizlik almış başını gidiyor, sanayi durgun. Kısacası hükümet ve hükümet temsilcileri son derece başarısız olmuştur. Düzce’de.
Düzce’nin sorunlarını bilmenin gerekmediğini belirten Binici, bu sorunlara çözüm üretilmesi gerektiğinin altını çizerek “Kırsal alanda tarım hayvancılık bitti. Şehir merkezlerinde küçük orta ölçekli esnaf kan ağlıyor. Yakında onlarda evlerinden yerlerinden olurlar ifadelerini kullandı.

Binici; “Önceden yurt dışına hayvan ve tarım ürünleri ihraç ediliyordu. Artık keseceğimiz kurbanı bile dışarıdan getiriyorlar. Bunların tamamı beceriksiz bir şekilde yapılan uygulamalardan kaynaklanıyor. Teşvik adı altında küçük ve orta ölçekli esnaf çıkmaza sürüklenmekte. % 90’ının bankalara borcu vardır. İnsanlarımızın ya tarım arazisi ipotektedir ya da dükkanları. Bu düzen böyle giderse onları da kaybedecekler. 

Haber; R. BAL