AK Parti Düzce eski Milletvekili ve İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu’nun partisi ile yollarını ayırması bilmeyenler için şaşkınlık, başka partiye geçeceğini düşünenler için ‘Beklenen oldu’ yorumlarına neden oldu. İki dönem Düzce milletvekilliği yapan ve ardından parti Lideri Erdoğan’ın Düzce’deki temsilcisi olarak AK Parti İl Başkanlığı görevine getirilen Kaşıkoğlu, aktif siyasetten uzaklaşsa davasına olan bağlılığını sık sık dile getiriyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve genel merkezin takdir edeceği her görevi yapmaya hazır olduğunu her fırsatta dile getiren Kaşıkoğlu’nun bu sabah istifa ettiğini duyurması, vatandaş nezdinde olumlu karşılanmadı.

Kaşıkoğlu’nun AK Parti’den ayrılan bir başka isim olan eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın partisi olan Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi'nde kurucular kurulu üyesi olduğunu Öncü Haber’e açıklaması ise tepkinin dozunu daha da yükseltti. İşte eski AK Parti’li yeni DEVA partili Metin Kaşıkoğlu’nun siyasetteki yeni yolculuğu hakkında Öncü Haber’in sosyal medya hesabı üzerinden yapılan yorumlar:

Sadullah Nuri Alkan: Bunlar kalsa bir dert gitse bir dert. Safralar dökülüyor. Ak ile kara ayrışıyor. Temizlik time.

İbrahim Akbaş: Koltuk gitti kel göründü. Abbas yolcu desenize…

Mahir Yıldız: Metin Kaşıkoğlu olduğun için milletvekili seçilmedin. Bundan öncesi de şimdikilerde kendileri olduğu için seçilmedi. Sayın cumhurbaşkanı sevgisi yüzüne seçildiler, seçildiniz yoksa normal girseniz muhtar bile olmazsınız.

Oktay Çekirge: AK Parti maalesef bunun gibi çıkarcılarla dolu.

Sezer Yıldız: Ümit Yılmaz kadar olamadınız. Kaç tane milletvekili gönderdik. Biri de çıkıp Düzce’nin sorunlarını mecliste duyurmadı. Şimdi de uydurma bir partiye geçiyor güle güle.

Talha Çakmak: Erdoğan, “Yalnızım” derken doğru söylüyormuş. Bunlar dava adamı değil koltuk adamı imiş koltuk altlarından alınınca hemen davayı satarlar. Yazıklar olsun sana.

Sezer Yıldız: Baktı AK Parti’de ekmek yok, çok paraya da alışmış, çamur atarak karşı tarafa geç. Senin de işin bitti Kaşıkoğlu. Biz reise senin için oy vermedik seni için de vazgeçmeyiz.

Hüseyin Çalışkan: Metin bey haber doğru ise şahsım adıma sana verdiğim oy haram olsun.  

Çetin Açıkgöz: Erdoğan in yanındayız, rantçılar öte durun nokta.

Mustafa Uyar: Herkes kendine yakışanı yapar Kaşıkoğlu da kendine yakışanı yapmış (Biz reise mezara kadar söz verdik)

Burhan Küçük: Düzce’ye büyük hizmeti var. Düzce Devlet hastanesini batağın içine gömdü, biraz daha çalışırsa Düzceliler’i gömer

Nedim Yılmaz: Hangi davaya? Havalı havalı içi boş konuşmalar bunlardan hiç bir fayda gelmez.

Fatih Kibar: Bir işe de yaradığı yoktu, menfaati bitince kaçtı.

Erdinç Selin Şahin: Layık olmayanlar kendiliğinden gidiyor, bu da onlardan biri menfaati için bu da.

Mustafa Keskin: Yetmedi mi sayın avukatım 2 dönem şimdi ne istiyorsunuz? Türkiye’nin durumu bozuk da düzeltmeye mi geleceksiniz acaba.

Muhammet Işık: Bunlar unutulanlar defterinde yerini alan kişiler

TC Oğuzhan Eda Kandemir: Neler oluyor hayatta.