AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Düzce İl teşkilatı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi’nde eğitim vermek üzere Düzce’ye geldi. Öncelikle AK Parti binasında teşkilat ile bir araya gelen Soylu, burada bir basın toplantısı düzenledi.
Sizin Bir Laboratuvara İhtiyacınız Var
Kendisini  “Siyasette duayen” olarak tanımlayan Metin Kaşıkoğlu’na teşekkür eden Soylu, “ ben kendi deneyimlerimi biraz sonra paylaşacağım ama Düzce gibi başarılı bir teşkilatın karşısında konuşmak kolay değil. Sizleri tebrik ediyorum. Siyaset zor bir iştir. Zaman zaman başarılar elde edilebilir, ancak sürdürülebilir bir başarıyı büyüterek ortaya koymak siyasette ender rastlanan olaylardan biridir. Düzce teşkilatı bunu net bir şekilde ortaya koymuştur. Sizin bir laboratuvara ihtiyacınız var. Aslında siz bunu nasıl başarıyoruz bunu dönüp sizden dinlememiz lazım.” diye konuştu.
 Her Alanda Yenileşme Politikası
Son 10 yılın Türkiye’nin dönüşümüne tanıklık edilen yıllar olduğunu ifade eden Soylu, “ Türkiye 10 yıldan beri önemli bir büyümeye, demokratik gelişmeye ve aydınlık yarınlara ilerliyorsa bunu tırnaklarımızla kazarak getirdiniz. 10 yıl öncesinde acaba bu olur mu diyebileceğimiz endişe duyabileceğimiz meseleleri tamamı pürüzleştirdiniz. Son 10 yılda iradeyi, idareyi, ideali ve iddiayı iyi bir şekilde ortaya koydunuz.” Diyerek ak parti hükümetinin her alanda bir yenileşme politikası ortaya koyduğunu söyledi.
Marttan sonra “eyvah” para etmez
2014 yılında ülkenin yeniden bir değişim seçimine gireceğini vurgulayan Soylu, Mart 2014 mahalli seçimlerini sadece bir belediye seçimi olmadığını belirterek “çok çalışmalıyız” dedi.
Soylu, “ Türkiye’nin ve cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinden birine gidiyoruz. Mart 2014 mahalli seçimleri sadece bir belediye seçimi değildir. Sadece oradaki il genel meclis üyelerimizi, belediye meclis üyelerimizin seçileceği bir seçim değildir. Bu önümüzdeki yüzyılın kader seçimidir. Orada alınacak her oy ondan 3 ay sonra gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçimini belirleyecek. Bu topraklarda ilk kez halk kendi devlet başkanını seçecek. Bugüne kadar omuzunuzdaki sorumlulukları layığıyla taşıdınız, fazlasıyla yaptınız. Bu konuda en az konuşabileceğim yerlerden biri de Düzce’dir. Ama  çok çalışmalıyız. Bizim hedefimiz sadece belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği değil. Onun daha da ötesi.  Önümüzdeki marttan sonra eyvah para etmez. Onun için çok çalışıp çok gayret göstermeliyiz. Ülkemizin huzurunu bozmak isteyenlere fırsat vermeyelim."dedi.
 Soylu daha sonra siyaset akademisinde “Deneyim Paylaşımı” konusunda bir sunum gerçekleştirmek üzere düzenlenen eğitim programına katıldı.

 

Haber; S. KAŞKIR