9 Eylül, CHP’nin 89. Kuruluş yıldönümü. Ancak yıldönümü kutlamaları son günlerde yaşanan terör olayları ve şehitler nedeniyle buruk geçiyor. CHP Düzce Teşkilatı terör olayları nedeniyle kutlamaları ve resepsiyonları iptal ederken bugün Anıtpark’ta sade bir tören düzenlendi.

Törene, CHP Merkez İlçe Başkanı İlknur Başak Tütüncü, teşkilatlar ve partililer katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk koyulmasının ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan CHP Merkez İlçe Başkanı İlknur Başak Tütüncü, 9 Eylül’ün anlam ve önemini anlattı.

Tütüncü ,"Benim iki büyük eserim vardır. Biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri ise Cumhuriyet Halk Partisi'dir diyen kurucu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e ve partimizi bugüne taşıyanlara saygı ve şükranlarımızı sunmak için buradayız. Üstelik 9 Eylül tarihinin bir başka önemi daha var. Yurdumuzun emperyalist işgalden kurtulduğu ve aynı zamanda modern, çağdaş ve uygar bir Türkiye için mücadelenin başladığı tarihtir 9 Eylül.” Dedi.

Partisinin 89. Kuruluş Yıldönümünde terör olayları nedeniyle kutlamaları iptal ettiklerini söyleyen Tütüncü, yine terör olaylarının yaşandığı bir dönemde kuruluş yıldönümünü kutlayan AK Parti’yi eleştirdi.

Tütüncü,” Acıdır ki 90 yıl önce yaşadığı yenilginin hıncıyla ülkemizi bölmek ve modern Türkiye Cumhuriyeti ile hesaplaşmak isteyen emperyalist güçler her gün yüreğimizin yanmasına neden olacak evlat acıları yaşatıyor. İşte bu yüzden bunca evladımızı kaybetmişken ve ailelerin yüreği yanarken Chp üyeleri olarak bu günü herhangi bir kutlama yapmadan geçirmek istedik. Bugün için planlanan resepsiyonu iptal ettik. Biz partilerinin kuruluş yıldönümüne davet ettikleri Bakan Fatma Şahin terör olayları nedeniyle katılamayacağını bildirdiği halde duyarsız davranan, halkın parasıyla halka piknik organize edip halay çekenler gibi ikiyüzlü değiliz. Ak Parti iktidarı şunu bilsin ki; Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri olarak 89 yıldır olduğu gibi Cumhuriyetin ve demokrasinin savunucusu ve teminatı olacağımıza ve bu ülkede yaşayan herkesin bu ülkenin haklarından eşit şekilde yararlanması için çalışacağımıza söz veriyoruz" şeklinde konuştu.

HABER:H.İŞCAN