Dün AK Parti’de aday adayları için temayül heyecanı vardı. 996 delegenin oy kullandığı temayülde 425 oyla birinci olan aday adayı Faruk Özlü bugün bir basın toplantısı düzenledi. Özlü düzenlediği basın toplantısında kendisine destek veren herkese ve temayül öncesi süreçte kamuoyunu bilgilendirmek için kendisine yardımcı olan basın mensuplarına teşekkür etti. 

Özlü, “Geçtiğimi hafta içerisinde yoğun bir süreç yaşadık. Bu yoğun süreç içerisinde basının çok ciddi katkıları oldu. Kamuoyunu süreç içerisinde bilgilendirdiğiniz için yerel basın mensubu arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bu çerçeve içerisinde teşkilatlarımızın yoğun gayretleri oldu. Teşkilatlarımıza çok teşekkür ediyorum. AK Parti teşkilatı Son 10 gün, bir hafta içerisinde çok yoğun çalıştı. Ciddi fedakarlıklarda bulundurlar ve bu süreç içerisinde tüm çalışmalarından dolayı herkese çok teşekkürlerimi sunuyorum. Teşkilatlarımızı ziyaret ederken arkadaşlarımdan çok yoğun bir ilgi gördüm. Sempatili bir süreç olacağını daha önceden de hissettim. Bizler hiç bir adayımızla ittifak ya da iş birliği yapmadık. Ancak bu temayülde 3 adaya oy verme zorunluluğu vardı. Teşkilatlarımız öncelikli tercihlerini yaptılar. Daha sonrada uygun görülen üç isim için oy kullandılar. Bütün ilçeler bazında oy aldığımı gördüm. Dolayısıyla arkadaşlarımızın adaylar içerisinde bütün teşkilatlardan oy alabilen aday olduğumu düşünüyorum ve herhangi bir ittifak kurmadım.” dedi.

11 Nisan'a kadar temaslarının süreceğini ve aldığı oy sayısının kendisi için sürpriz olmadığını belirten Özlü, bunu ziyaretleri esnasında fark ettiğini dile getirdi.

Haber, Ş. ÇAKIR