Saadet Partisi Düzce İl Başkanlığı binasında basın açıklaması yapan İl Başkanı Birkan Mertol, Saadet Partisi olarak parti bayrağı dahi olmadan sadece Türk bayrakları ve Filistin bayraklarının bulunacağı ’Büyük Kudüs Mitingi’ düzenleyeceklerini belirtti.

İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik tutumuna karşı gelen tepkileri hatırlatan Mertol, İsrail’in güçten anladığını belirterek 30 Temmuz Pazar günü saat 17.00’de, Saadet Partisi öncülüğünde İstanbul Yenikapı’da miting yapacaklarını söyledi.

Mitinge katılın yüksek olması için Düzce’deki sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilere davette bulunduklarını bildiren Mertol, mitingde ne kadar güçlü bir tavır sergilenirse o kadar etkili olunacağını kaydetti.

Tüm Düzcelileri partili partisiz ayrım yapmaksızın mitinge davet eden Mertol, “Bu sadece Saadet Partisi’nin meselesi değildir. Bu İslam aleminin meselesidir. Gelin bir olalım, beraber olalım. Siyonist İsrail’e ciddi bir mesaj verelim. Fütursuzca yapmış oldukları saldırılardan geri adım atmaya başladılar. Bir daha böyle bir densizliğe müsaade etmeyelim” dedi. Mertol, 30 Temmuz Pazar günü saat 12.00’da parti önünden araç kaldıracaklarını sözlerine ekledi.

Haber:Y.SEVER