Avukatı Levent Koçer aracılığıyla yapılan açıklamada iddiaların hayret verici, haysiyet kırıcı, ve rencide edici olduğunu nitelendiren Büyükanıt “Bu iddialar, iddia sahibinin birtakım arzularına hizmet edici, gündem yaratmaya, bu gündem üzerinden de kamuoyu oluşturmaya hizmet edebilecek bir tutum olarak değerlendirilmelidir” dedi.
Balyoz davasında tanıklık yaptığını, Ergenekon davasında ise tanık olması yönündeki taleplerin mahkeme tarafından reddedildiğini belirten Büyükanıt, TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu nezdinde de tüm soruları şifai olarak cevaplandırdığını kaydetti. Büyükanıt, “Böylesi asılsız, haysiyet kırıcı, uhdelerinde bulunan güvenceleri kullanarak kişilik haklarını rencide etmeye yönelik hareket tarzına karşı yasal yollara başvuracağım” ifadeleri kullanıd.
Özcan ne demişti?
CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Meclis’te yaptığı konuşmada “Yaşar Büyükanıt’a Başbakan’la Dolmabahçe’de yaptığı görüşmede, gizli tanıklık karşılığında ‘Senin hakkında soruşturma dahi yapılmayacak’ sözü verildi mi verilmedi mi?” diye sormuştu.