CHP Akçakoca İlçe Kongresi'ne katılan Eskişehir'in adından söz ettiren Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, kongre öncesi katılımcılara seslendiği konuşmasında Türkiye’nin karanlık bir tünelin içinde ilerlediğini savundu. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dikkat çeken sözlerle yüklenen Büyükerşen, Erdoğan'ın bilgi eksikliğiyle sürekli komşu ülkelere bağırdığını söyledi.

Büyükerşen, ’’Hala tünelin ucunda bir çıkış bir ışık göremiyoruz.Temennimiz bir an önce o ışığa kavuşmak. Çünkü ümit etmezsek yaşanmaz. Hayat zehir olur insana.  Tünelin içinde bir adam durmadan bağırıyor. İçerde bizlere bağırıyor.Dışarıda komşumuz ne kadar dostumuz ülke varsa hepsine haklı veya haksız durmadan bağırıyor. O kadar çok şeyler söylüyor ki, bilgi eksikliği görüyoruz,tarih bilgisinin olmadığı ortaya çıkıyor. Enson, Türkiye’nin tapu senedi olan Lozan’ı bile Yunanistan’a gidip değiştirelim bu kanunu diyor. Anlaşmayı diyor. Karşısındaki Cumhurbaşkanı diyor ki ben hukukçuyum bu anlaşmaları değiştiremeyiz diyor. Bizimki ise bende Uluslararası Siyaset hukukunun profesörüyüm diyor. Hani deveye sormuşlar niye boynun eğri diye, nerem doğru ki diye cevap vermiş. Bu sorunun neresi doğru insan şaşırıyor. Hukukta disiplin olarak siyaset hukuku diye bir şey olamaz. Maalesef bütün dünyanın gözü önünde bu gibi gaflara Türk milleti olarak üzüntü duymamak mümkün değil’’ dedi.

"Türkiye’nin bir tek dostu kalmadı"

 "Türkiye’nin bir tek dostu kalmadı" diyerek açıklamalarına devam eden Büyükerşen, Türk ulusunu düze çıkaracak tek partinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu savundu.

Büyükerşen, "Türk ulusunu düze çıkaracak, tekrar alnı açık, başı dik, tekrar Ortadoğu saygın, ulusal alanda saygın bir ülke haline getirecek tek parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir" sözlerini kaydetti.

Haber: G. TEMEL