AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ bir dizi ziyaret için Düzce’ye geldi. Milletvekili Selçuk Özdağ, Kaynaşlı gişelerinde Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Durmuş Arslan ve partililer tarafından karşılandı. Ardından Parti binasında basın açıklaması yapan Özdağ, Düzce’yi “ 5 dönem üst üste 3 milletvekili çıkartan nadide bir şehrimizdir.” Olarak tanımladı.

Ardından gündeme dair konuşan Özdağ, siyasi istikrara vurgu yaptı.  Milletvekili Özdağ, “Siyasi istikrar, ekonomik istikrarı, ekonomik istikrar da devletin dışarıdaki itibarını oluşturur. Uzun soluklu hükümetlere ihtiyaçlarımız var. Zaman zaman 3 aylık, 6 aylık hükümetler oldu. bakanlığını, şehrini tanımadan tarih sahnesinde yerini alan bakanlar oldu. Uzun ömürlü hükümetler ise rahmetli İnönü dönemi, Demirel 6 defa gitti, 7 defa geldi. Rahmetli Menderes, Özal ve ardından da Sayın Recep Tayyip Erdoğan en uzun Başbakanlık yapan kişi olarak tarih sayfalarında yerini aldı.”dedi.

Türkiye’nin büyümesini istemediler

Egemen güçlerin zaman zaman darbelerle Türkiye’i  inkıtaaya uğratmak istediğini öze süren Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin büyümesini istemediler. Türkiye coğrafya olarak çok önemli bir bölgede yer alıyor. Türkiye yol üstünde bir bağ ve çok güzel bir sevgilidir. Yâri güzel olan ile bağı yol kenarında olanın b aşı dertten kurtulmaz. Demokrasimizi ve çok partili hayatımızı darbelerle inkıtaaya uğrattılar. Zaman zaman kutuplaşmalarla, kamplaşmalarla ve sağ-sol, Alevi-Sünni Kürt-Türk olayları inşa etmeye çalıştılar. Zaman zamanda kirli ve şantajcı iş adamları siyasete müdahale etti. Bunlar bizi ekonomik olarak geri bıraktı. Bu vesayetçiler bizim ekonomik, kültürel hayatımıza ciddi oranda darbe vurdular. Türkiye’de siyasi istikrar oluşturmak isteyen bir yapı var. Bu yapı vesayetçilerle mücadele ediyor. Bu yapı 14 senedir bir yandan şeytan taşlıyor, diğer yandan ibadet ediyor. İnşallah vesayetçiler siyaset sahnesinde olmayacak. İnşallah bunlarla mücadele edeceğiz.”

Özdağ; Konumu, yer altı zenginlikleri ve tarihi geçmişi nedeniyle bazı güçlerin terörü kullandıklarını ve Türkiye üzerinde oyun oynandığını iddia etti.

Özdağ, “Biz çözüm sürecini özellikle koyduk ki kan akmasın, polisimiz askerimiz ölmesin. Milli bütünlük içinde siyaset yapılması gerekiyor ama HDP bunu yapmıyor. Çözüm süreci bitene kadar 61 askerimizi korucumuzu öldürdüler. Bine yakın eylem yaptılar. Bide  gizli eylemleri vardı. Türkiye sabırla tahammül etti. 2 polisimizin öldürülmesiyle gereğini yaptı. Biz o bölgede terörle teröristle mücadele ederken  bölücülükle de mücadele etmeye devam edeceğiz. Bir yandan Türkiye Cumhuriyeti Devletinden besleneceksiniz, meydan okuyacaksınız, sonra başkalarının sözcülüğünü yapacaksınız.Bunlara müsaade etmeyiz.”dedi.

Özdağ, “Türkiye, IŞİD’e sarin gazı veriyor”  diyen CHP Milletvekili Eren Erdem özür dilemeye Kılıçdaroğlu’nu ise Erdem’i disipline vermeye davet etti.

Süreç devam ediyor

İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi konusundaki bir soruyu da yanıtlayan Özdağ, sürecin devam ettiği bu konuda konuşmak için erken olduğunu söyledi:

Özdağ, “Biz Filistin’in yanındayız. Filistin bayrağını BM’de gördüğünde cumhurbaşkanım kendimi bahtiyar hissediyorum demişti. Onları bağımsız bir devlet gördüğümüzde bahtiyar üstü bahtiyar göreceğiz. Filistinlilerle beraberiz. Aynı zamanda normalleşme süreci ile ilgili konuşmak erken. İleri adımlar atılmış değil. Süreç devam ediyor. Hükümet sözcümüz 3 talepte bulundu. Bunlardan birine evet dediler. Bu süreç hiçbir zaman Türkiye’nin hak ve hürriyetlerine helallik getirmez. Türkiye olduğu yerde duruyor. Ama sürekli düşmanlıklar ve dostluklar yoktur. Milli menfaatler vardır. Nerede mazlum ve masum varsa onun yanında oluruz.” ifadelerini kullandı.

Haber;S.KAŞKIR