MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, partisinin seçim çalışmaları ve adaylıklar konusunda Öncü Haber’e özel değerlendirmelerde bulundu. İlk olarak MHP Genel Merkezi’nden yapılan açıklama ile Cumayeri Belediye Başkan Adayı’nın Mustafa Koloğlu, Gümüşova Belediye Başkan Adayı’nın ise Muharrem Tozan olmasına ilişkin konuşan Caboğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Cumayeri’nde Koloğlu, Gümüşova’da Tozan ismi öne çıktı”
 “Cumayeri ve Gümüşova ilçesindeki teşkilatımız ve halk nezdinde yapılan yoklamada Cumayeri’nde Mustafa Koloğlu, Gümüşova’da Muharrem Tozan ismi öne çıktı. Bizim teşkilat ve oradaki hak ile karar verdiğimiz aday bizim oradaki adayımız oluyor.”

“Düzce’de hizmet noktasında çok güzel şeyler yapacağız”
Koloğlu ve Tozan’ın yerel yöneticilik geçmişlerine işaret eden ve halkın bu tecrübeleri nedeniyle kendilerini istediğini vurgulayan Caboğlu, şöyle konuştu:

“Orada halkın bu isimleri öne çıkarmasının altında da bu var. O arkadaşlarımız kendi dönemlerinde halkın istediği şekilde hizmet vermiş fakat daha sonrasında siyasette yerini bulamamışlar. Biz her platformda Düzce’nin sorunlarının çok olduğunu ve siyaseten bize meyili olan, memleketin bekası noktasında bizim gibi duruş sergileyen herkese Düzce’de ve ülke genelinde kucağımızı açtığımızı genel başkanımızla birlikte söyledik. Bu doğrultuda biz bu isimleri arayış içerisine girdik. Bu isimler gerçekten de Gümüşova'da olsun, Cumayeri’nde olsun daha önceden de Akçakoca’da bir isim açıklanmıştı. Bütün isimler halkına bir şeyler yapma gayretinde olan ve kendi dönemlerinde halk nezdinde de kabul görmüş isimler. İnanıyorum ki bu dönem Milliyetçi Hareket Partisi Düzce’de hizmet noktasında çok güzel şeyler yapacak.”

“Hedefimiz; Düzce alışılagelmemiş bir hizmet görsün”
 “Bizim siyasi parti olarak insanların oyuna tahkim kurma gibi bir düşüncemiz yok.” diyen Caboğlu, “Siyaset iddia makamı. Biz isteriz ki halkımız hepsini bize teveccüh etsin, hepsini bize versin, Düzce alışılagelmemiş bir hizmet görsün. Bizim hedefimiz bu. Bir aday adaylık süreci var. Bizim adaylara baksınlar. Hiçbiri birbirine çelme takayım ya da ben olayım derdinde değil. Aday sayısı çok ama aslında tek adaymış gibi sahada çalışıyorlar. “
 
Düzce Belediyesi için 8 talip var
Düzce Belediye Başkanlığı için şimdiye kadar partiye ve genel merkeze toplam 8 başvuru yapıldığını söyleyen Caboğlu, müracaatların 15 Aralık’ta sona ereceğini anımsattı.

Düzce adayı nasıl belirlenecek?
Düzce adayının nasıl belirleneceği konusunda da şu ipuçlarını verdi:

“Düzce’de bu kadar aday adayının olduğu bir yerde halka sorulacak, sivil toplum kuruluşlarından görüş alınacak, teşkilat yoklaması yapılacak. Bu ne şekilde olur; bununla ilgili genel merkezimiz çalışmalarını yapıyor.”

“Düzce’de biz AK Parti ile yarışacağız”
MHP olarak AK Parti’nin Düzce Belediye Başkan Adayı Faruk Özlü’yü destekleyecekleri yönünde bir algı oluşturulmak istendiğine de dikkat çeken Caboğlu, şunları kaydetti:

“Düzce’de son zamanlarda şöyle algı da yerleştirilmeye çalışıyor. Bakan adayı, tek çatı adayı gibi. Bunlar asparagas. Düzce’de biz AK Parti ile yarışacağız. Ben hep bu terimi kullanıyorum; insanların gönül verdiği bir isim olabilir ya da tuttuğu bir takım olabilir ama bu dönem oyuncuların değişme zamanın geldiği bir dönem.”

Haber: C. ÜSTÜNER