31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler yaklaşırken siyaset arenası kızışmaya başladı. Özellikle son günlerde Yığılca’da Milliyetçi Hareket Partisi üzerinden yapılan siyaset partilileri kızdırdı. Mevcut Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit’in halka baskı uyguladığı iddiaları ile birlikte partinin simgesi olan “Bozkurt İşareti”nden rahatsız olunduğu söylemleri partililer tarafından da tepki ile karşılandı.

Bunun üzerine MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu, parti il binasında Yığılca ilçe teşkilatı ve belediye başkan adayı Rasim Çam ile bir toplantı yaptı. İl Başkanı Caboğlu Yığılcalılar’a soysal medya hesabından yaptığı canlı yayınla seslendi.

“Vatandaşa hizmet verip gönüllere dokunduysanız çalışmanıza bile gerek yok”
Yığılca ilgili duyumlar aldığını söyleyen Caboğlu, şu ifadelerde bulundu:

“Mevcut belediye başkanının baskı uyguladığı ile ilgili bilgiler bize geliyor. Ama şunu söyleyeyim cumhur ittifakı vardır. Yığılca’da niçin MHP’nin ayrı, AK Parti’nin ayrı adayı olduğunu izah edeyim. Şimdi siz 5 yıldır orada başkansınız. Orada vatandaşa hizmeti verdiyseniz, gönüllere dokunduysanız zaman çalışmanıza bile gerek yok. Yığılca halkı size zaten oy verecek. Ama siz 5 yıl boyunca insanları hor görmüşseniz, ötekileştirmişseniz bunun cevabını Yığılca verecek. Niçin MHP’de aday var işte bu cumhur ittifakı içinde insanlar tercih edecek. Yani şu demek, Yığılca’da MHP de alsa, AK Parti de olsa cumhur ittifakı almış olacak. Yani siz bu hizmeti vermişseniz zaten siz seçileceksiniz.”

“Cumhur ittifakı dışında bir tercih milletin bekasını sıkıntıya sokar”
“İnsanların üzerinde baskı uygulamanız doğru değil” diyen Caboğlu, şöyle devam etti:

“AK Parti’ye gönül vermiş, geçmişte oy vermiş Yığılcalılar’a da şunu söylemek istiyorum. Siz mevcut başkandan memnunsanız, zaten tercihiniz bellidir. Memnun değilseniz de adresiniz MHP’dir. Çünkü cumhur ittifakı dışında bir tercih milletin bekasını sıkıntıya sokar.”

“Rahatsız olanlar bellidir; bunlar vatan hainleridir”
Ayrıca Yığılca’da Bozkurt işaretinden rahatsız olan bir kesimin olduğu duyumlarını da aldıklarını söyleyen Caboğlu, şunları kaydetti:

“Ben Yığılca’da bozkurt işareti yapanlara, illegal bir örgüt olsanız keşke bu işareti yapmasanız gibi duyumlar alıyorum. Öyle bir şey varsa onlara tavsiyem, akıllı olsunlar. Çünkü biz camia olarak öyle şeyleri hazmedemeyiz. Bunu bilmenizi isterim. Bunu da Yığılca’daki herkese söyleyin. Bozkurt işaretinden de rahatsız olanlar bellidir. Bunlar vatan hainleridir. Kendileri vatan hainiyse diyecek bir şey yoktur.”

Haber: Ö.YILMAZ 


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ