Ak Parti 7 Haziran 2015'te yapılacak Genel Seçimlerde Sivil Toplum Kuruluşlarını (STK) istişare   için partiye çağırdı. Partiye çağrılmayı "etik bulmadıklarını" ifade eden bazı STK başkan ve yönetim kurulu üyeleri emrivaki bir tavırla partiye çağrılmayı doğru bulmadıklarını ifade ettiler.

Bugüne kadar partinin kapısını ve adresini bilmeyen bir çok STK Başkan ve yöneticileri, "bize geleceğinize biz size niye gelelim" diye stemde bulunurlarken adının açıklanmasını istemeyen bir STK yöneticisi "Böyle bir çağrıya uymamız mümkün değil.Bizi tanımayan, bize gelmeyen bir partinin bizi çağırmasını anlamış değiliz" dediler. Öte yandan Ak Parti  Düzce İl Teşkilatından yapılan açıklamada 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler öncesi sivil toplum kuruluşlarının görüşünün alınacağı oylamanın  23 Mart Pazartesi günü saat 09.00-17.00' saatleri AK Parti Merkez İlçe Başkanlığında yapılacağı belirtilerek, "Yeni Türkiye’nin inşasında toplumun her kesiminin fikrinin alınmasını istiyoruz. Sivil Toplum Kuruluşlarının görmek istediği milletvekili aday adayını belirlemesini istiyor. Ak Parti ilk defa uygulanan STK’lara yönelik görüş alma oylaması ile milletvekili adayının geniş bir katılımla belirlenmesi hedefleniyor." denildi.

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, STK’lara yönelik temayül yoklaması hakkında da bilgi verdi.İl Başkanı Keskin, “25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine yönelik aday tespit çalışmalarında sivil toplum kuruluşlarının görüşlerinin alınması maksadıyla AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı Toplantı Salonunda oylama işlemi yapılacak. Oylamaya STK’ların yönetim kurulu üyeleri katılacak.Böylece Milletvekili adaylarımızı büyük bir konsensüs ile belirlemiş olacağız ve Yeni Türkiye’nin inşasında her kesimin bir tuğla koyma şansı olacak” şeklinde konuştu.

Haber:E.TAYHAN