İYİ Parti Düzce Belediye Meclis Üyesi Ender Çakar, Faruk Özlü’nün Sözcü Gazetesi’nde vermiş olduğu röpörtajla ilgili ve Düzce Belediyesi bünyesinde yapılan değişikliklerin şu an ki mevcut idarenin yapmış olduğunu dile getirdi.

Çakar, "14 Haziran 2020 tarihinde Belediye Başkanımız Faruk Özlü’nün Sözcü Gazetesi’nde vermiş olduğu beyanatlarla alakalı birkaç konuda hem parti fikrimizi belirtmek istiyoruz hem de bazı sorularımız olacak. Ak Parti grubunun da bunları cevaplamasını istiyoruz. Faruk Bey’in gazete demecinde belirttiği “Belediyelerde büyük savurganlık var. Herhangi bir parti olarak söylemiyorum. Genel anlamda böyle herkes yakınına çevresine nasıl sömürürüm hesabı yapıyor. Bu anlayıştan kurtulmalıyız. Bizden önceki dönemde Ramazan Organizasyonu diye 1.8 milyon harcanmış, nereye gitmiş belli değil. Biz aynısını 51 bin liraya yaptık. Spor kulüplerine yardım diye para aktarılmış. Hangi kulübe ne verilmiş, nasıl verilmiş.” diye bir mülakat var. Şimdi biz bu Faruk Bey’in de örnek verdiği Ramazan Şenliği gibi birçok konuyu mecliste gündeme getirdiğimiz zaman o dönemde Ak Parti Grup Başkanı Hasan Bey, “Bunlar Sayıştay denetiminden geçti. Bunlar boş işler.” veya Murat Aydın arkadaşımızın dediği gibi “Geçmişi bırakın, geleceğe bakın” diye bize serzenişte bulunuyorlardı." ifadelerini kullandı.

“TEFTİŞ KURULU’NDA ORTAYA ÇIKAN SONUÇ VARSA NE ZAMAN PAYLAŞACAKLAR”

Çakar sözlerini, “Faruk Bey 14 Haziran da bu beyanatı verirken Ak Parti Grup Başkanı bunların Sayıştay denetiminden geçtiği konusunda kendisini uyarmamış mı veya Murat Aydın Sayın Bakanım, “Bunlar boş iş, geçmişi bırakın geleceğe bakın” demiş mi bunu merak ediyorum. Şunu da sormak istiyorum biz grup olarak geçmişte Belediye’de bu işlerin araştırılmasıyla ilgili önerge verdik ve oy birliğiyle geçti ve komisyon oluştu. Sonra bu komisyon teftiş kurumuna bunların araştırması için havale edildi. Yaklaşık 1 yılı aşkın bir süre geçti ve 14 Haziran da hala şikayet ettiği bu konularla ilgili Teftiş Kurulu’nda ortaya çıkan bir sonuç var mı varsa da sonuçları Belediye Meclisinde ne zaman paylaşacaklar.” şeklinde sürdürdü.

“BUNLARI ŞU AN Kİ İDARE YAPMIŞTIR”

İYİ Parti Düzce Belediye Meclis Üyesi Ender Çakar, Düzce Belediyesi bünyesinde yapılan değişikliklerin şu an ki mevcut idarenin eseri olduğuna değinerek, “Herkes nasıl sömürürüm hesabı yapıyor diyor sanırım bunu geçmişle alakalı söylüyordur. Bu dönemle ilgili sömürü varsa artık mühür kendisinde gereğini yapmasını bekliyoruz. Yine aynı beyanatta Belediye çalışanlarıyla ilgili “Personel uyuyor” diye bir serzenişte bulunuyor Belediye Başkanımız. Şimdi bu serzenişte bulunduğunuz zaman burada birkaç soru sormak gerekir. Çünkü Belediye Başkanı olduktan sonra kaç tane sözleşmeli personel almıştır. Başka kurullardan Belediye’ye görevlendirme ile kimleri getirmiştir. Birim Müdürlerini kim seçmiştir. Belediye Başkan yardımcılarını kim seçmiştir. Bunları hepimiz biliyoruz ki şu an ki idare yapmıştır.” ifadelerini kullandı.