AK Parti tüm teşkilatlarında kongre sürecine girerken, Zonguldak ilçe teşkilatları yaklaşan ilçe kongreleri öncesinde, ilçe başkanları seçiminde doğru aday için ön temayül yoklaması başlatarak, çıkacak sonuca göre hareket etme kararı aldı.

Kongrelere tek aday ve tek liste ile girilmesini isteyen AK Parti genel merkezi, kongrelerde yaşanacak krizi engellemek amacıyla “İlçe Başkanınız Kim Olmalı?” Adlı temayül yoklamasını ilk ayağının Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yaptı. Ak Parti Düzce Milletvekili Osman Çakır koordinatör milletvekili olarak gittiği Alaplı ilçesinde temayül yoklaması yaptı. Çakır, “ ilçe başkanları ve belediye başkanını yakından tanıma fırsatı buldum. İlçeler hakkında bilgiler aldık. Sağlıklı bir sürece doğru ve emin adımlarla gidiyoruz. İlçe başkanı adayları ile eğer talep ederlerse görüşeceğiz. Biz mevcut ilçe başkanlarını muhatap aldık. Ancak gördüğüm tablo olumsuz bir tablo. Tüm ilçe başkanlarımız aldığı sorumluluğun farkında. Tamamının devam etme arzusu var. Tabi farklı gelişmelere de hazırlar. İstişarenin sonucuna saygı duyacaklarını söylediler. Formaları genel merkez teşkilat başkanımıza vereceğim. Çıkan sonucu göre problemli ilçelere tekrar görüşme olabilir. Bu süreçte Zonguldak milletvekilleri ile de görüşeceğiz.”dedi.

Kongrelerin tek liste olmasının önemine de değinen Çakır, “ 10 tane liste çıksa bir tane başkan olacak. Salonda bu tartışmayı yaşamak yerine alınması gereken tedbirleri şimdi alıyoruz. 3. Dönemine girecek olan ilçe başkanlarımız var. Ancak yorgunluk ve bıkkınlık yok.” Dedi. Son olarak temayül yoklamalarının sonucunu neden açıklamadıklarına değinen Çakır, “ Sonuçları açıklamanın bir sakıncası yok. Temayül yoklamaları çok şeffaftır. Gerekirse açıklarım.” Şeklinde konuştu. Ancak il başkanı