Ak Parti’de aday belirlemede önemli süreçlerden biri olan temayül ve mülakat aşamaları geride kalırken, aday adaylarının da sahada çalışmaları sürüyor. Ak Parti’de siyasette hanım eli ile katkı sağlamak amacıyla yola çıkan kadın aday adaylarından biri olan Merve Çakır, televizyonumuza yaptığı ziyarette ideallerini anlattı.

3’ÜNDEN BİRİ BAYAN OLMALI

Yeni Türkiye’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun gençler ve bayanlara yönelik gösterdiği desteklerin aday adayı olmasında önemli bir etken olduğu söyleyen Çakır, temennisinin Düzce’de 3 milletvekilinden birinin bayan aday olması olarak açıkladı.

Düzce Milletvekili Aday Adayı Merve Çakır, “ mecliste bayan sayımızı daha yukarılara çekmek istiyoruz. Bize verilen bu güzel görevi en iyi şekilde tevdi edeceğimize inanıyoruz. Önceliğimiz 400 vekili meclise sokabilmek.  Daha güzel projelerle 2023’e ilerleyeceğiz.  Biz de bu noktada Düzce’den bayan aday görmek istiyoruz. Birbirinden iyi 12 bayan aday adayı var.  Hayırlı bir ekip nasip etsin ve inşallah 3 vekilden biri bayan olsun.” dedi.

BAYAN DEĞDİĞİ YERİ GÜZELLEŞTİRİR

Çakır, Bayan milletvekilinin avantajlarını da sıraladı:“gelen yatırımlarda bizlere kapıların daha kolay açılacağına inanıyorum. Bayan, elinin değdiği her yeri güzelleştiren bir fıtrata sahip.  Düzce eğer bir kez bu şansı elde ettiğinde bir daha bırakmayacağını düşünüyorum. Bütün bayan aday adayları birbirinden güzel CV’lere sahip, teşkilat üyelerimiz.  İçimizden kim olursa olsun güzel temsil edeceğini düşünüyorum.”

BEŞİĞİ SALLAYAN DÜNYAYI SALLAR

Çakır, halkın bayan ve genç adaylara teveccühün yüksek olduğuna dikkat çekti. Düzce’nin önemli bir coğrafi konuma sahip olduğunu dile getiren Çakır, sözlerine şöyle devam etti:

“Düzce Türkiye’nin kalbi diyebileceğimiz bir bölgede. Yoğrulmaya hazır bir hamur gibi.  Eğer onu şekillendiren bir bayan olursa daha da güzel olur.  Bayan her değdiği yere bir farklılık katar.  Beşiği sallayan dünyayı sallar. Allah inşallah nasip eder, cümlelerle değil, icraatlarla gösteririz.”

Haber;S.KAŞKIR