İstanbul'un su ihtiyacının Melen Suyu'ndan karşılanması ile birlikte İSKİ'nin yönetmelik çerçevesinde Düzce'de bir çok alanda getirdiği kısıtlama konusunda açıklamalarda bulunan Milletvekili Osman Çakır, “ İSKİ su kullanımı ile ilgili bir yönetmelik çıkardıysa nasıl haklarını düşünüyorsa, biz de haklarımızı düşünmek zorundayız” dedi.

İl Tarım Müdürlüğü tarafından düzenlenen Organik Tarım Paneli'nde bir konuşma yapan Düzce Milletvekili Osman Çakır, İSKİ konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Çakır, şu ifadelere yer verdi.

“İstanbul buradaki suya talip. Bu su ne bize ne de İstanbul’a ait. İnsanlığa ait. İstanbul buranın suyunu kullanıyor. Bundan Düzce faydalanmalı. İSKİ su kullanımı ile ilgili bir yönetmelik çıkardıysa nasıl haklarını düşünüyorsa, biz de haklarımızı düşünmek zorundayız. Biz de İSKİ’nin bize nasıl katkısı olur onun düşüncesi içerisinde olmalıyız”

“Bunun yanında Yığılca’da arı projemiz var.” Diyen Çakır, şunları kaydetti.

“Onun takipçisi olup, projenin daha da gelişmesinin önünü açmalıyız. Bizim çok ciddi ormanlarımız ve atıl durumda bekliyor. Bunların değerlendirilmesi gerekiyor. Bunlar hayal şeyler değil.”

Haber; R. BAL