Her Cuma yayınlanan ‘MANŞET’ programına Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz katıldı. Başkanlıkta ikinci dönemine devam eden Yavuz, yerel seçimlerin üzerinden geçen bir yıllık görev süresini değerlendirdi. Kısa ve uzun vadeli hedeflerini samimi bir şekilde anlatan Yavuz’un Çilimli için düşündükleri ilgi çekici hedeflerinden biri de Çilimli’ye Tarım Organize Sanayi Bölgesi kurmak istediklerini ifade etmesiydi. Yavuz, Tarım OSB’si için ilgili bakanlıktan destek isteyeceklerini belirtti.

Konuyla ilgili düşüncelerini dile getiren Yavuz şunları söyledi. “Tarım Bakanlığı, Tarım OSB’leri kurmaya başladı. Alt yapımız başladığı zaman Tarım Bakanlığıyla istişare haline geçeceğiz. Çilimli’de büyük tarım arazileri var. Bakanlıkla geçtiğimiz yıl yaptığımız görüşmede bize Çilimli’de böyle bir faaliyetin uygun olacağını söylediler. Bakanlık buna önem veriyor.” Başkan Yavuz, tarıma karşı bir soğukluk olduğunu ifade ederek Düzce’nin tarım ürünü anlamında dışarıya hiçbir şey satamadığını söyledi.  Yavuz, bu tür projelerin basit olmadığını bakanlıkla tekrar görüşerek destek isteyeceklerini aktardı.

Ticaret ve Sanayi Odası’nda Başkan Fahri Çakır ve Meclis Üyeleri arasındaki sıkıntılarla ilgili düşüncelerini dile getiren Başkan Yavuz, ‘Biz Düzceliyiz, Düzce’yi dışarıda iyi tanıtmakla yükümlüyüz.’ diyerek Başkan Fahri Çakır’ın Müteşebbis Heyeti’nde yer almasının eleştirilmesi hakkında konuştu. “O bizim alanımız değil, O konuya girmek istemem. O yönetimin kendi kararıdır. Çakır, Çilimli OSB’de görevde. Yaptıkları onları bağlar. Çilimli OSB zarar görmez” dedi.

Haber:Y.SEVER