Ak Parti Akçakoca İlçe Başkanı Dursun Çakır yaptığı açıklamada aday adaylık süreci başlamadan kesin bir şeyler söylemenin şık olmayacağını söyledi.

Çakır, Mevcut Belediye Başkanı Nazmi Çiloğlu'nun aday olması halinde aday belirleme sorunu yaşamayacaklarını da kaydetti. Ak Parti İlçe Başkanı Dursun Çakır, Henüz seçim sürecinin başlamadığını ifade ederek, seçim sürecini genel merkezin belirleyeceğini ve ona göre çalışma başlatacağını söyledi.

İlçe Başkanı Çakır açıklamasında Şu anda partilerinden aday olmuş ve seçilmiş görevi başında bir belediye başkanı olduğunu dile getirdi., Bu nedenle herhangi bir arayışlarının olmadığını söyleyen Çakır, bunun doğru bir davranış olmadığını ifade etti.

Çiloğlu'nun aday olması durumunda aday belirleme sorunu olmayacağını belirten Çakır, tersi olduğu zaman geniş açılımlı bir aday belirleme çalışmalarının yapılacağını söyledi.

Çalışmaların başta Ak Parti Düzce Milletvekili Yaşar Yakış olmak üzere bütün kurulların katıldığı bir toplantılar sürecinde sonuçlanacağını söyleyen Çakır, şu aşamada aday adaylarının kendilerini deklare etmek için kendilerinden izin almaları gerekmediğini, bunun her vatandaşın demokratik hakkı olduğunu ifade etti. Çakır, aday adaylarının fazla olmasının kendileri için sevindirici olduğunu da sözlerine ekledi.