31 Mart öncesinde Yığılca’ya giderek seçim çalışmalarına destek veren AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır ve Yığılca İlçe Başkanı Kerem Yalçıner ilçeye bağlı köyleri ziyaret etti. Kırık Köyü’nde bir kıraathanede vatandaşlarla bir araya Çakır, vatandaşlarla sohbet etti.

24 Haziran’da AK Parti’ye verilen destek için teşekkür ederek sözlerine başlayan Çakır, desteğin devam etmesini temenni ettiğini belirterek bazı konulara değindi.

“Hizmet alıyor ama asla yeterli değil”
AK Parti’nin kuruculuğunu yaptığı dönemde tek tek bütün köyleri gezdiğini hatırlatan Milletvekili Çakır, Yığılca’nın köyleri hakkındaki düşüncelerini şu şekilde açıkladı:

“Yığılca hizmeti hak ediyor. Hizmet alıyor ama asla yeterli değil. Yetmiyor, daha fazla, daha fazla alması gerekiyor. Yapan biziz. Daha evvel merkezi ile beraber, Yığılca’nın 39 köyüne ne hizmet yapıldıysa, yine yapılması gerekeni AK Parti yapar. Biz iktidarız. Hükümet bizden. Başımızda da adam gibi bir adam var. Uzun adam. En büyük muhtar Tayyip Erdoğan.”



“Masum ve mazlum coğrafyasının oluk oluk dualarıyla ayaktayız”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dünya 5’ten büyüktür" söylemini hatırlatarak sözlerini sürdüren Çakır, şöyle konuştu:

“Alınan her karar 5 üyenin ağzında. Sen ne yaparsan yap. Dünya’da Müslümanları böcek gibi eziyorlar. Kimsenin sesi çıkmıyor. Bütün bu Müslüman coğrafyanın ümidi de Türkiye’de. Bütün bu Müslüman coğrafyanın ümidi Düzce’de, Yığılca’da, Kırık Köyü’nde. Buradan 31 Mart’ta oy ile birlikte çıkacak olan bütün ses, Recep Tayyip Erdoğan ve dünya masum ve mazlum coğrafyasının oluk oluk dualarından çıkmasıyla ayakta durduğumuz ve bu şekilde gittiğimiz bir seçimden bahsediyoruz. Bunun için bu kadar yürekten konuşuyoruz.”

“Hatalarımız için özür diliyoruz”
31 Mart Seçimleri’nin oldukça önem arz ettiğini ifade eden Çakır, bugüne kadar verilen desteğin devam etmesi gerektiğini belirterek şunları kaydetti:

“Partiler gelir, oy ister. Belediye şöyle olsun der. Bize kızabilirsiniz, darılabilirsiniz. Hata yapmış olabiliriz. Özür diliyoruz hatalarımız için. Ancak biz sizleriz. Bugüne kadar bizi bağrınıza bastınız, biz sizin bağrınızda hayat bulmuşuz. Bizi bu hatalarımızla bağrınıza basın”



“Alınabilecek ne hizmet varsa kolayca alabilecek kudrete sahip”

Diğer partilerin seçim çalışmalarında yapamayacakları ve kaynak bulamayacakları projeleri vaat ettiği eleştirisinde bulunan Milletvekili Fahri Çakır, sözü AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü’ye getirerek şunları söyledi:

“İlde belediye başkan adayımız, bakanlık yapan arkadaşımız, Faruk Özlü kardeşimiz. Devletle irtibatında bir sıkıntısı olur mu? Milletvekiline ihtiyacı olur mu? Siyaseten bürokrata ihtiyacı olur mu? Hiçbirine ihtiyaç duymadan devletten, merkezi otoriteden alınabilecek ne hizmet varsa kolayca alabilecek kudrete sahip. Siyasi geçmişi buna müsait. Biz yanındayız. Fahri Çakır olarak ben yanındayım. Diğer milletvekili arkadaşlarım, daha evvel görev yapmış arkadaşlarım, her bir tanesi bu iş için seferber.”

“Bütün atıklar içme suyu niteliğinde baraja deşarj edilecek”
Köylerde yaşanan kanalizasyon sorununun da ortadan kaldırılacağını dile getiren Çakır, kısa bir zamanda hayata geçirilecek olan proje hakkında bilgi verdi:

“Çare bitti, gittik oturduk İSKİ ile beraber. 6 tane kolektör yani arıtma, topyekûn Düzce Ovası’na. Düzce’nin ilçelerle birlikte toplam 279 tane köyü var. Sadece Akçakoca’nın deniz tarafına bakan köyleri hariç, onların dereleri doğrudan denize gittiği için, ilçe merkezleri dâhil bütün havzanın tamamı, bu 6 arıtmadan geçecek. Bütün kanalizasyonlar, bütün atıklar içme suyu niteliğinde baraja deşarj edilecek. Bunlardan 3’ü ihale edildi. İnşaatı bu sene bitecek. Gerisi de zaman içerisinde tamamlanacak. Bütün köyler kanalizasyon derdini unutsun, sadece kısa bir zamana ihtiyacımız var.”



“Tam destek istiyoruz”

Adnan Kaya’nın, Kırık Köyü’nden İl Genel Meclisi adayı olduğunu hatırlatan AK Parti Yığılca İlçe Başkanı Kerem Yalçıner ise destek beklediklerini belirterek şunları söyledi:

“Bu köyde 695 tane oy var. Biz sizlerden kendi köylünüze tam destek istiyoruz. Eğer bizlere bu desteği verirseniz, biz Kırık Köyü’müze bugüne kadar ne yaptıysak, üstüne koyarak bu hizmetleri yapmayı sürdüreceğiz. Biz ilçemizin 39 köyünde hiçbir zaman ayrım yapmadık. Yaylatepe’de Çamlı’ya kadar hepsi bizimdir. Elimizden gelen tüm desteği verdik, vermeye devam edeceğiz."

Haber: İ.İ.AYDOĞDU