Milletvekili Osman Çakır, Öğrenci Ölçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı bütçesi üzerinde AK PARTİ Grubu adına söz aldı.

Yıl içerisinde 10 milyonun üzerinde insan katıldığı sınavlarda, tüm bu işlemlerin hak ve adalet ölçüsüne en uygun şekilde yapılması kamu otoritesinin en önemli ve öncelikli görevleri arasında olduğunu söyleyen Çakır, kurumda 2011 yılının başlarında yeni yönetimin iş başına gelmesiyle, özellikle sınav güvenliğine yönelik pek çok adım atıldığını belirtti.

ÖSYM'nin zamanın gereklerinden ötürü tüm sınavları sadece çoktan seçmeli sınav yöntemine göre yapıyor olması, eksiklik, yanlışlık gibi gösterilerek eleştirildiğini ifade eden Çakır, “ Daha modern seçme usullerinin intibakı ve Millî Eğitimin bu konudaki gelişimi ve öngörülerinden hareketle, sadece sonuç odaklı değil, aynı zamanda süreç odaklı bir anlayışın benimsenmesiyle açık uçlu sorularla sınavların organize edilmesine ve elektronik sınava geçiş için fizibilite çalışmalarına başlanmıştır. 2013 yılı içinde 2.700 kadar öğrencinin katıldığı bir deneme sınavıyla açık uçlu sorularla yükseköğretime geçiş sınavının ve gönüllü adayların katılımıyla, elektronik sınav yöntemiyle, yabancı dil sınavının denemeleri gerçekleştirilmiştir. Önümüzdeki yakın yıllara sair olarak elektronik sınava geçilmesi, modern çağın gerekliliği olarak görülmektedir. Bunun için gerekli olan bütün çalışmalar plana dâhil edilmiş ve başlanmıştır. Özellikle üniversite giriş sınavlarında okulu merkez alan eğitim anlayışının gereği olarak, 2013 YGS ve LYS'sinde din kültürü ve ahlak bilgisi dersi de dâhil, ortaöğretim müfredatında tüm zorunlu derslerden sorular sorulmuştur. Dolayısıyla, burada yapılan çalışmaların hepsi hem adaletli bir seçim ortaya çıkartmak hem de doğru sonuçlara varmaktır.” dedi.

Çakır, konuşmasının sonrasında bir yıl içinde 38 okul yapımı için ödenek sağlayan eski ve yeni bakanlara teşekkür etti.

Çakır, “Bu çerçevede Düzce ilimize bir yıl içerisinde 38 tane okul kazandıran ve bunun gerekli ödeneğini hazırlayan Sayın Ömer Dinçer Bey'e ve bunu uygulayan Sayın Nabi Bey'e teşekkür ediyorum ve 2014 yılı bütçesinin hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinizi sevgiyle selamlıyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Haber: S. KAŞKIR