'Kökleri Düzce'de olan' demişti

 

2015 Yerel Seçimleri yaklaşırken, AK Parti’de yeni milletvekili profilleri ile ilgili her kafadan ayrı bir ses çıkıyor. Kurban Bayramındaki bayramlaşma töreninde AK Parti Milletvekili Osman Çakır, genel seçimlerde “Kökleri Düzce'de olan, Düzce'nin ızdırabını çekecek”lerin vekillik için başvurmalarını tavsiye ederek “yeni bir tartışma” başlatmıştı.

 

 

Düzce’nin bir sokak ismini bilmeyenler...


 

Son olarak Erol Tayhan’ın sunduğu günlük programında AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu da Çakır’ı destekler bir açıklama yapmıştı. Kaşıkoğlu, Düzce’de bir sokak ismi bilmeyen vekilin seçildiğini dile getirerek “Siz boşluk bırakırsanız başka yerden gelirler Düzce’ye vekil olurlar. Bunlar geçmişte Düzce’de de görülmüştür. Düzce’nin bir sokağının bile ismini bilmeyen insanlar buraya milletvekili olarak geliyorsa sebebi teşkilatların sorunlarını Ankara’ya iyi anlatamamasıdır.” demişti.

 

Siyasi bir göndermede bulundu

 

Kaşıkoğlu ve Çakır’ın “Düzce’nin vekili Düzceli olmalı” vurgusuna TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun katıldığı meclis toplantısında Trabzon doğumlu Milletvekili İbrahim Korkmaz, konuşma arasında sarf ettiği sözlerle siyasi bir göndermede bulundu. 

 

Korkmaz, “Ben sonradan Düzceli olanlardanım. Bu konuda beni eleştirenler var ama bunu da söyleyeyim; ben Düzce doğumlu değilim ama kendi iradesiyle Düzceli olmalı seçmiş birisiyim. Buradaki arkadaşlarımın böyle bir şansı olmadı. Kendi hür iradesiyle Düzceli olmayı seçmiş bir Trabzonlu'yum.” diye konuştu.

 

Haber; S.KAŞKIR