Milletvekili Osman Çakır dün akşam Öncü Tv’de yayınlanan Haftaya Bakış programında Özlem Yavuz’un canlı yayın konuğuydu. Çakır’a, gerek sokak röportajları ile gerekse canlı yayın sırasında halktan çok sayıda soru geldi. Çakır, soruları yanıtlarken, Düzce’nin gündemindeki konular hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

THK meslek yüksek okulu ve koleji ile ilgili son bilgileri Öncü TV ekranlarından Düzcelilerle paylaşan Çakır, il özel idaresinin bir an önce alacağı karar ile öncelikle THK koleji için harekete geçileceğini söyledi.

“THK yerler için valiliğe yazı yazıldı. Hem kolej hem meslek yüksekokulu olacak. İl özel idaresi bir an önce kararı alır, buraları teslim ederiz, Düzce’ye ikinci bir meslek yüksek okulu açarız. Binaları çok beğenmişler heyetin raporları o yönde. 2013-2014 döneminde koleji açma ihtimali yüksek. Ancak yüksek okul için bir dönem daha bekleyebiliriz.”

HALK ÖNCELİKLE EĞİTİMİ SORDU

Osman Çakır’a Öncü Tv aracılığı ile soru soran vatandaşların çoğu öncelikle prefabrik okullar konusunda milletvekilinden açıklama yapmasını istediler. Çakır halktan gelen soruları yanıtlarken, vekilliği döneminde neler yapmak istediğini de anlattı.

“Aday adaylığımdan beri okullarla ilgili çözümleri gündeme getirmiştim. Okullarla ilgili fiziki şartların iyileştirilmesi anlamında çalışma yaptık. 18 prefabrik okul için harekete geçtik. Van’dan sonra okullar için bu kadar meblağ verilen il yok. Ömer Dinçer’in Düzce’ye okullar için ödenek aktarılmasında büyük katkısı oldu bu nedenle onun adının bir okula verilmesi taraftarıyım. Ayrıca İSKİ ile ilgili güzel çalışmalar yapmak istiyorum.