Sosyal iletişim kanallarını en aktif kullanan milletvekillerinden biri olan Düzce Milletvekili Osman Çakır, gerek Ankara’daki görüşmelerini gerekse katıldığı konferans ve panelleri takipçileri ile paylaşıyor. Milletvekili Çakır, yine bir sosyal paylaşım ağı üzerinden özellikle Akçakoca ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Milletvekili Çakır, 2012 yılında Akçakoca İşletme Fakültesi inşaatı için Kalkınma Bakanlığı'ndan gerekli ödeneği aktarıldığını hatırlatarak, “Proje ve yapılan temel uyuşmadığından sıkıntı çıktı ve ihale süreci uzadı. Para hazır, proje hazır, ocak veya şubat ayı içerisinde ihaleye çıkacak.”dedi.
2012 yılında Melenağzı yolunun da yapıldığına dikkat çeken Çakır, “ Ama hatamız oldu o yolun sıcak asfalt olmasını sağlamalıydık.”dedi.
 Fırtına Yanlış Olduğunu Bir Kez Daha Gösterdi
“Akçakoca’da meydana gelen son fırtına, balıkçı barınağımızın yanlış yapıldığını bize bir daha gösterdi.” diyen Çakır, “Yapımı yanlış olduğu kadar, yapım yerinin yanlış yer olduğu her kesim tarafından kabul görmektedir. Balıkçı barınağımızın ağız kısmının karayel rüzgarına açık olması her fırtınada balıkçımızı tedirgin etmekte, balıkçımız teknesini büyütememekte ve bir çok soruna neden olmaktadır. Balıkçı barınağı ilave mendirek projesi gerçekleştiğinde birçok tekne Akçakoca’da kışlayabilecek, büyük tekneler yanaşabilecek. Balık zamanı merkezde meydana gelen hareketlilik çok fazla artacaktır. Akçakoca merkez esnafı balıkçıların alışverişlerinden faydalanacaklardır.” ifadelerini kullandı.
Temelini Hep Beraber Atacağız
 Barınak etüt ihalesinin 15 Kasım 2011 yılında Bolu Ulaştırma Bölge Müdürlüğü tarafından yapıldığını hatırlatan Çakır, “Altyapı yatırımları genel müdürümüzle görüşmelerimizden sonra ÇED raporu ve imar planı için ödenek bölge müdürlüğüne aktarıldı ve ihaleleri yapıldı. ÇED raporunun olumlu olmasından sonra yatırım programına alınarak inşallah temelini hep beraber atacağız.” dedi.
2012 yılında Akçakoca ile alakalı olarak kendisini en çok memnun eden gelişmenin Akçakoca Devlet Hastanesi ile ilgili olduğunu söyleyen Çakır, “Sayın müsteşarımızın da talimatları doğrultusunda; acil servis, yoğun bakım, klima santrallerinin revize edilmesi, kazan dairesi için ödenek çıkarılması ve radyoloji bölümü laboratuvar alanlarında planlanan tadilat ve onarım talepleri uygun bulundu. 25 yatak kapasitesinin 40 yataklı olacak şekilde hastanenin nitelikli hale getirilmesi planlanmıştır. Sağlık yatırımları genel müdürlüğüne konu iletilerek projelendirilmesi istenmiştir. Bütçe görüşmeleri biter bitmez Sağlık Yatırımları genel müdürümüzü ve bu gelişmede büyük katkısı olan sayın müsteşarımızı ziyaret edeceğiz.” diye konuştu.

 

Haber; S. KAŞKIR