Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı. Düzce Milletvekilleri de TBMM’deki yerlerini aldılar. Meclisin açılmasının ardından ilk değerlendirmeyi yapan Düzce Milletvekili Osman Çakır, yeni dönemin hayırlı olacağını ve Türkiye için önemli kazanımların olacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün meclis kürsüsünde yaptığı konuşmasına da değinen Çakır, her şeyi içeren çok güzel bir konuşma olduğunu belirtti. Gündemin en önemli maddeleri olan anayasa, terör, ekonomi ve Arap baharı konularına değinen Cumhurbaşkanımız önemli konulara parmak bastı” diyen Çakır, önümüzdeki dönemde bu konularla ilgili önemli gelişmeler olacağını ifade etti.

BDP’nin yemin etme konusunu da değerlendiren Çakır, milletin vermiş olduğu vekâletin yemin kuralı olduğunu ve BDP’nin de bu ülkeye faydasının dokunması gerektiğini belirtti. Yemin edeceklerini tahmin ediyorduk diyen Çakır, “Terörle kanla hiçbir şey elde edilemez. Onlarında bir şeylere katkıları olsun istiyoruz.” Şeklinde konuştu.

Düzce ile ilgili de meclise önemli konularla gittiklerini vurgulayan Milletvekili Osman Çakır, içeriklerini konular netleşince açıklayacağını belirtti. “Bakanlıklarda özellikle eğitim, sağlık, ulaşım ve göletler ve sulak arazilerle ilgili önemli çalışmalar var.” diye sözlerini sürdüren Çakır, milletvekilleri ile birlikte hareket ettiklerini ve bunların sonuçlarını hep birlikte açıklayacaklarını söyledi.

Haber; R. BAL