Düzce Milletvekili Osman Çakır, ÖNCÜ TV mikrofonuna birbirinden özel açıklamalar yaptı. Kongre sürecine girilirken AK Parti Genel Merkez‘in “Tek Liste“ dayatmasına ve bu konuda yapılan eleştirelere cevap veren Çakır, bu uygulamanın parti disiplini ve güvenden kaynaklandığını ifade etti.



AK PARTİ DİSİPLİNLİ BİR PARTİ!

Çakır, "Ak Parti disiplinli bir partidir. Dünya tarihinde bu kadar rahat bir şekilde Genel Başkan'ın Cumhurbaşkanı olduğu ve yeni bir Genel Başkan'ın Başbakan olduğu bunu da sessiz sedasız gürültüsüz bir şekilde yapılmış olmasını dikdatörlükle izah edemezsiniz. Tam tersine bir bağlılık, partiye güven, parti yönetimine güven ve partinin liderine güvenden kaynaklanan bir uygulamadır. Dolayısıyla buna karşı çıkan farklı sözler söyleyen parti içinde arkadaşlarda olsa uygulamalar olduğunda çok fazla ses çıkmıyor."dedi.

BİRİLERİ SEVİYESİZ ÇIKIŞ YAPMAZSA…

Çakır, Düzce'de de kongrelerin güzel olacağına inandığını fakat birilerini sırf karalamak için konuşma mantığı taşıyanların seviyesiz çıkışlar yapabileceğini belirterek üstü kapalı bir şekilde mesajlar gönderdi.

Genel Merkezin kanaati aktaran Çakır, „ Özellikle seçim öncesinde delegasyonun ve parti yönetiminin parçalandığı, karpuz gibi ikiye yarıldığı bir yapılanma istemiyoruz. Biz yarışa girip parçalanmak istemiyoruz"ifadelerini kullandı.

TEK LİSTE OLMAZSA OLMAZ!

Çakır, İl Başkanın kendisine verilen listeyi açıklayacağını bu nedenle “spor toto“ oynama şansı olmayacağını da sözlerine ekledi. Milletvekili Çakır, tek liste bizim olmazsa olmazımız diyerek dileğini açıkladı.

Çakır İl Başkanlığı konusunda ön plana çıkan isimler var mı? Sorusunu yanıtladı. Çakır, "Bende sizler gibi etraftan duymaya çalışıyorum. Kendisi bizzat ben aday olacağım diyen arkakdaşlar var. Telefonla arayıp söyleyenler var. İl Başkanlığı için bu işi taşıyabilecek arkadaşlar bu işe talip olsunlar istiyorum" dedi. Çakır, ayrıca konuyla ilgili şahsı adına şu kişi veya bu kişi olsun diye bir isim söyleyemeyeceğini dile getirse de ilerleyen süreçte arkasında duracağını bir isim olduğunu belirtti.

O ZAMAN ADAMA SORARLAR SEN NASIL ÇIKTIN?

Çakır, kendisine İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu'nun "Beklediğimiz Milletvekili adayı çıkmazsa gerekirse Ankara'ya baskı yaparız" sözlerinin hatırlatılması üzerine şunları kaydetti:


"İki dönem Milletvekilliği yapmış, hakimlik yapmış, avukatlık yapmış. Hukuk bilen ve iki yıldan fazla bir süredir İl Başkanlığı yapan bir insanın böyle sözler sarfetmesi talihsizliktir. Şuraya demek istemedim, Buraya demek istemedim, demenin bir anlamı yok orda Bakan Bey vardı. Bazen hırs, kin ve hasetlik insanı böyle talihsiz cümlelere itebilir. Bu aslında için dışa yansımasıdır. Ben iki yıldır burda duruyorum ama „genel merkezin yaptıkları çok doğru şeyler değildir“ demek bu durum aslında. O zaman adama sorarlar sen nasıl çıktın? İftira atmak insanları karalamak, yapmadığı şeyleri yaptı diye söylemek veya birilerini hedef göstermek için sözler söylemek ciddi işlerdir"

Çakır, “spor totodan çıkan kim?“ diye sorarak "Genel merkezin çalışma sistemini bilen bir insan böyle sözler söyler mi?" dedi.



Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü: "Düzce siyasetinde figüranların hepsi değişse de inşallah önümüzdeki süreçte daha sağlıklı düşünen, daha yapıcı olan ve konuştuklarının yüzde 90'ınını yapmayan siyasetçilerin olmasını istemiyorum.

ÇAKIR'DAN İL GENEL MECLİSİ'NE TAŞ

Çakır, İl Genel Meclisi'ne eleştirilerde bulundu, meclis ve milletvekilleri arasında kopukluk olduğu sinyalleri verdi. Çakır, "Kardeşim siz daha hiç İl Genel Meclisi'ni toplayıpta Milletvekilleriyle tanıştırmamışsınız. Hiçbir politikayla alakalı koordinatörlük moderatörlük yapmamamışsınız. Sürekli kayışla bıçak bilemişsiniz. Şeytan taşlamaktan tavaf etmemişsiniz. Bunlardan hayır çıkarmak için elimizden gelen bütün çabayı sarf ettik" diye konuştu.



BU ŞEHİRDE 4 KAT CİNAYETTİR 

Çakır, bu nedenle içindekileri döktü. Çakır, kat artırımına yönelik alınan kararı "Bu şehirde 4 kat cinayettir" şeklinde yorumladı. Çakır, konuya açıklık getirerek konuşmasını sürdürdü.

"Nerde ovada ve sulak arazide. Kazık çakarız, bilmem ne yaparız. Japonya'da şöyle oluyor. Kardeşim Japonya'nın toprak yapısını biliyor musun? Düzce'deki ve Türkiye'dekileri kimlerin denetlediğini biz bilmiyor muyuz?" diyen Çakır, bunları gelecekteki insanlara karşı vebal taşımamak için söylediğini Düzce merkez yapılacak 4 katlı yapıların zamanla göçeceğini aktardı. Yapıların doğusuna batısına yeşil alan bırakmaları gerektiğini vurguladı.

Çakır 12 Kasım depreminin üzerinden 15 yıl geçtiğini Düzce'de hala izlerinin var olduğu söyledi.

BİR KERE ADAMLIK DEĞİL

Çakır, kalıcı iş yerlerinin kurumlar arasındaki son durumuna değindi. "Buralar bugüne kadar bitmeliydi. Bir kişiyi mağlup edeceğim diye yalan yanlış konuşmaya gerek yok. Kurumları birbirine katmaya da gerek yok. Rektör hanım 5 yıldır istiyor. Şimdi kalmış 3-5 ay ben sana bunu veriyorum. 5 senedir niye vermediniz? Kiralayalım para kazanalım diye düşünmeye gerek yoktu. Her tarafa baktığında para işareti görmenin bir anlamı yok" diyen Çakır ayrıca, „üç kuruşluk hesaplarla birilerinin Düzce'ye zarar verdiğini ifade ederek „filanca birilerini kiralamaya kalktı“ diye kötülemek bir kere adamlık değil“ dedi.

CAMİİ YAPACAĞIZ DİYE YERİ GÖĞÜ AYAĞA KALDIRDIK

Milletvekili Çakır, Düzce'ye gelen kaynakları iyi değerlendiremedikleri özeleştirisi yaptı.

Çakır, "Düzce Üniversite'sinde hastane yapımı için 22 milyon TL ayrılmış. 10 aydır bekliyor. Kalkınma Bakanı bana 'Bu para burda duruyor' dedi. Niye duruyor? diye sordum. 'Birisi bana şöyle yaptı' şeklinde cevapladı. Bende paranın bir an önce gönderilmesini istedim. 4 tane fakülte yapmamız gerekiyor. Camii yapacağız diye yeri göğü kaldırdık. Yarışa girdik. Bu kadar ayaklanmanın ne anlamı var"dedi.

 

HABER:Y.SEVER