Milletvekili Osman Çakır Haftaya Bakış Programında Özlem Yavuz’un sorularını yanıtladı. Öncelikle Başbakan Erdoğan tarafından Demokratikleşme paketinin değerlendirildiği programda Çakır, paketin herkesin özgürlüklerini yaşayabilmesi adına atılan önemli bir adım olduğunu yineledi.

 

DEMOKRATİK ORTAM OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ

 

Çakır, “Türkiye’nin ihtiyacı olan demokrasi adına bir adımdır. Herkesin farklılığını yaşayabileceği demokratik ortam oluşturmaya çalışıyoruz. Burada yüzde 50 galip yüzde 50 mağlup diye bir anlayış doğru değil. Biz bu ülkenin tamamına talibiz. Bize oy vermeyenlere aynı duyarlılık ve hassasiyetle yaklaşıyoruz. Özgür bir yaşam alanı ve farklılıkların yaşanabileceği bir ülke istiyoruz.” dedi.
Demokratikleşme paketinde seçim sisteminde yapılması önerilen tekliflere ilişkin Çakır, Temsil noktasında seçim barajının kaldırılmasından yana olduğunu söyledi.

 

 

ARZU EDEN 5 VAKİT OKUR


Çakır, Andımızın kaldırılmasını eleştirenlere de sert çıkarak “Çok arzu eden 5 vakit okur” dedi.
Çakır, “Andımızı yasaklamadık isteyen sabah akşam söyleyebilir. İnsanlarımıza dayatılmış kanıksanmış davranışlar. Bazı şeyleri çok abartıyoruz. Türk olmayan çalışkan olmuyor mu? Çocuklarımızı sabah akşam soğukta bekletmek çok mu iyi. Çok isteyen sabah akşam okusun. Darbe sonucu ortaya konmuş bir yaklaşımdır. Bir sürü yanlış söylemi içeren bir şeyi ortadan kaldırıyoruz. Çok önemli değil. Pedolojik olarak doğru bir karar. Mutlu olmak için bir ırka mensup olmak şart değil. Şapka kanunu süreç içinde unutulmuş, bu da unutulacak. Bir kalıba şekle sokma olayıydı. Biz bunu düzelttik. Çok arzu eden 5 vakit okur.” diye konuştu.

 

BAŞÖRTÜSÜZLÜK NEYİN SİMGESİ?


Kamuda başörtüsü serbestliğine ilişkin Çakır, başörtüsünün CHP tarafından şekil vermek adına yapılan bir girişim olduğunu bundan sonra siyasileşmeyeceğini belirtti.
“Başörtüsü siyasi bir simge ise başörtüsüzlük neyin simgesi.” diyen Çakır, “Başörtüsü bizim insanımızın inançları çerçevesinde örf haline gelmiş bir giysisidir. Atatürk’ün geçmişte türbanla ilgili bir sözü yoktur. Cumhuriyet halk partisi tarafından şekil vermek adına oluşturulmuş, laiklikle ne alakası var. Dışarıda insanların saçları nasıl renk renk, şekil şekilse başörtüsü de öyle olacak ve bir daha siyasileşmeyecek. Sakal bıyık keserek bu işlerin düzeltileceği anlayışı yanlış. En büyük sıkıntımız bu.” şeklinde konuştu.

 

BİZ PAZARLIĞI HALKLA YAPARIZ


Demokratikleşme Paketi'nin, pazarlıklar sonucu hazırlandığını ileri sürenlere de cevap veren Çakır, “Kimse ile pazarlık yapmayacağız. Biz pazarlığı halkla yaparız. İmralı’yı biz yapmadık, içine de biz koymadık. Koruyacağız diye sözü de biz vermedik.” dedi.

 

 

BİRİLERİ KENDİNİ KARE İÇİNE ALMAK İSTİYOR

 

Çakır, Düzce gündemine oturan Ak Parti’deki telefon anketinin genel merkez tarafından yaptırılmadığını söyledi.
Çakır, “Birileri kendini kare içine almak istiyor. Kendisini göstermek ya da ispatlamak istiyor. Genel merkezle alakası yok.” Diye konuştu.

 

CHP’NİN AK PARTİ’YE SÖZ SÖYLEME HAKKI YOK


Son olarak CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’nın AK parti Belediyelerini eleştiren açıklamasına yanıt veren Çakır, Ak Parti’nin dünyaya örnek olacak bir belediyecilik anlayışı ortaya koyduğunu ifade etti.
Çakır, “Bu millet Ak Parti ile hizmet gördü. CHP’nin konuşmaya hakkı yok. Yerel yönetim noktasında dünyaya örnek olacak uygulamalar ortaya koyduk. Belediyecilik noktasında CHP’nin Ak Parti’ye söz söyleme hakkı yok.” şeklinde konuştu.

 

GEREKEN MUTLAKA YAPILIR


Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaklaşık 3.5 milyonluk cirosu olan yemek dağıtım hizmetini ücrada kalan okullar dışında ihaleye çıkarmadan Düzce Öğretmenevi'ne vermesine ilişkin Çakır, “Devletin kurumu. Dedikodular çok. Burada bir sıkıntı varsa gereken mutlaka yapılır.” dedi.

 

Haber; S.KAŞKIR