AK Parti Milletvekili Adayları seçim startının verilmesinin ardından vatandaş ve esnaftan destek istemek amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ile birlikte rotasını D-655 Karayolu üzerinde bulunan Küçük Galericiler Sitesi ve bir alışveriş merkezine çeviren AK Parti Milletvekili 1.Sıra Adayı Fahri Çakır, her kesimden vatandaş ve esnafın farklı istekleri ile karşılaştı. Kimi emeklilik yaşına takılmaktan dert yandı, kimi Düzce’nin sorunlarına parmak bastı.

“Emeklilik için yaş beklemek istemiyoruz”
Emeklilik pirim gününü doldurmuş ancak yaşını bekleyen kişiler için milletvekili adayından destek isteyen galerici esnafına Çakır’ın yanıtı şu oldu:

“AK Parti çözüm odaklı bir parti kim ne derse desin. Eksiğimiz vardır elbet olabilir. Ama bakın emeklilikle alakalı çok güzel şeyler var. Bunların devamına da bir ilave de olsa gerekiyorsa bunu ilgililerle paylaşmak boynumuzun borcudur.”

“İmalat sektörüne önem vermeniz lazım”
Düzce’nin önemli sorunlarından birinin sanayideki tedarik mal eksiği olduğuna dikkat çeken esnaf, Düzce’mizde sanayi ve özellikle imalat sektörüne önem vermeniz lazım. Ben yıllardır sanayide de çalıştım. Sanayi esnafının durumu belli. Küçük Sanayi Sitesi’nin hali belli. Buralara çok daha güzel şeyler yapılabilir. İnsanlar tedarik ürünlerini civar illerden temin etmeye çalışıyor” şeklinde dert yandı.

“Bakanımızın yüksek gayreti var”
Çakır ise, “Biliyorsunuz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Düzceli. Yine biliyorsunuz bakanımız milletvekili adayı değil, o yüzden bakan olma yüzdesi çok daha yüksek. Dolayısıyla bu söylediğiniz tedarik anlamında yüksek gayreti var sayın bakanımızın” ifadesinde bulundu.

AK Parti Milletvekili adayı Fahri Çakır, galerici esnafını ziyaretinin ardından bir alışveriş merkezine girerek oradaki vatandaşlardan destek istedi.

“Erdoğan’a oy var; vekilleri düşüneceğiz”
Önce Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek isteyen Çakır’a bir vatandaş, “Cumhurbaşkanımıza kesin oy vereceğiz Bu tartışmasız. Ama milletvekillerinde daha kararsızız” yanıtını verdi.

Çakır ise, “Birine silahı verin. Mermiyi vermezseniz hiçbir işe yaramaz. Güçlü parlamentoyu da cumhurbaşkanımıza vermek lazım” şeklinde konuştu.

“Pirime göre maaşın olması gerekiyor”
Aralarında geçen diyalogun devam ettiği aynı vatandaş emekli maaşlarından yakınarak, “Bu yaşa takılan emekliliklerle ilgili hiçbir şey yok. Pirimi az olanla çok olan arasında bir farkın olması gerekiyor. Pirime göre maaşın olması gerekiyor” dedi.

Haber: Ö.YILMAZ