Düzce Milletvekili Osman Çakır, Beyaz Tv'de önemli açıklamalarda bulundu. Yerel seçimlerle ilgili konuşan Milletvekili Çakır, Düzce'de son günlerde çok tartışılan Konuralp'in Mahalle olması ile ilgili önemli bir tüyo verdi. Bir beldenin ile bağlanmasıyla 10 belediyenin kalacağını söyleyen Çakır, 10 belediyeye de talip olduklarını belirtti.

Bir beldenin kalkması söz konusu

Düzce'nin Ak Parti'ye en fazla destek veren illerden biri olduğuna dikkat çeken Çakır, " Yüzde 67 oranında oy almıştık. Şuanki anketler 69-70 civarında olduğunu gösteriyor. Biz bunu 75 civarına çıkaracağımıza inanıyoruz. Düzce çok kültürü içinde barındıran bir il. 11 belediye başkanımız var. Bunlardan birinin ile bağlanması ve beldeden kalkması söz konusu. O zaman 10 tane belediye olacak. Biz bu 10 belediyenin ak kadrolarıyla doldurulmasını istiyoruz. Dolayısıyla haftasonları ilimize gidiyor köy ve ilçelerimizi geziyoruz. Yerel seçimlerde adaylar önemlidir. Genel başkan ve partinin söylemleriyle örtüşen adaylarla milletin karşısına çıkarsak iyi sonuçlar alacağız."dedi.

Taviz vermemiz mümkün değil

Çözüm süreci ile birlikte ülke bölünecek mi? Şeklinde kamuoyunda varolan endişelere değinen Çakır, "Barış içerisinde herkesin farklılıklarını yaşayan bir ülke olmasını istiyoruz. Ama üniter yapımız ve temel değerlermizden taviz vermemiz mümkün değil" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin en önemli sorunu bürokrasi

Yeni anayasa ve başkanlık sistemi hakkında Çakır, " Türkiye'nin en önemli sorunu bürokrasi. Başkanlık sistemiyle süreç yeniden şekillenecek. Türkiye'de pek çok tıkanıklığı açacağımızı düşünüyorum. Siyasi yapının daha yerine otursun istiyoruz. 3'lü kararname ile koyduğumuz bir il müdürünü 3'lü kararname ile değiştiremiyoruz. Kendi ve hükümetimizin politikalarını uygulamada sıkıntı yaşıyoruz. Başkanlık sisni de başbakanla özdeşletirmek doğru değil. Türkiye'nin sistem olarak yeniden yapılanması. Bugünkü yapıyla daha çok diktatörlük söz konusu olabilir ama başkanlık sisteminde meclis ve başkan ayrı olacak."ifadelerini kullandı.

Haber: S. KAŞKIR