Öncü Ana Haber’e konuk olan Milliyetçi Hareket Partisi 1. Sıra Milletvekili adayı Osman Çakmak, seçmenin neden MHP’yi seçmesi gerektiğini anlattı. Çakmak, Düzce’nin mevcut vekillerinin “tabanın değil, Ankara’nın seçtiği vekiller” olduğu için Ankara’da sesini çıkaramadığını öne sürdü. Çakmak, vekil seçildiğinde Düzce için hedeflerini şöyle aktardı:

“Düzce doğal güzelliklerine rağmen hala turizm kenti olamamış. Bu Düzce’deki siyasilerin iş bilmezliğinden kaynaklanıyor. Düzce’yi en seçkin turizm kentlerinden biri yapmayı vaat ediyoruz. Bizim bereketli topraklarımız var. Fındığa alternatif ürünler çıkartmalıyız. Köylüleri 7 gün açık kalan kendi ürünlerini satacağı bir pazaryeri yapmayı planlıyoruz. Düzce Türkiye’nin en güçlü tarım kentlerinden biri olacak. Düzce Üniversitesi’ni iyi kullanmamız lazım. İlk bölümleri burada açarak Düzce’yi silikon vadisi haline getirerek nitelikli sanayiyi buraya çekmeliyiz. Tüm bunlar yapıldığında Düzce’de rahatlayacak.”

Mahalle gezilerinde Düzce’nin iyi yönetilmediğine bir kez daha şahit olduğunu aktaran Çakmak, mahallelerdeki bir sürü eksikliklerine karşın Belediye Başkanı’nın lüks otomobil, pahalı saat kuleleri, ihtiyacı olmamasına karşın İstanbul Caddesi’ne asfaltlama gibi icraatlarla “israf” yaptığını öne sürdü.

Belediyedeki işçilerin sıkıntılarını da aktaran MHP adayı Çakmak, işçilerin uğradığı sendikal baskılarla anlattı.Çakmak, “İmar Müdürlüğü’nde yaklaşık 20 yıldır çalışan başörtülü bir arkadaşımız var. Bir gün belediye Başkan yardımcısı tarafından çağrılarak sendikasının değiştirilmesi isteniyor. Değiştirmemekle ısrar edince mezbahaneye sürülüyor. Ben bunu vicdanla bağdaştırıyorum. Eskiden üniversitede kapılarındaki başörtülülerin ikna odalarına alınmasıyla bunun bir farkı yok. Bu arkadaşımız bizim tabanımızdan da değil. Belediye yapmaması gereken işlerle uğraşıyor, yapması gerekenleri yapmıyor.” dedi.

Çakmak, Düzce’de siyasetin niteliğinin artırılması gerektiğini sözlerine ekleyerek, Düzcelilerin desteğini istedi.

Haber;S.KAŞKIR