MHP Düzce Milletvekili adayları son ziyaretlerini belediyenin muhtarlar için tahsis ettiği Muhtarlık Hizmet binasına gerçekleştirdi… MHP Düzce Milletvekili Adayları Osman Çakmak ve Celal Kasapoğlu'yla birlikte muhtarlara hitap etti. MHP Düzce Milletvekili 1. Sıra Adayı Osman Çakmak, il Başkanı Hikmet Keskin'e cevaplandırması için sorduğu bir soruda “Belediyeden danışmanlık maaşı alıp partide çalışan partililer olduğuna” dikkat çekti.

 

Türkiye Muhtarlar Derneği Düzce Şube Başkanı Yaşar Çengel ve Tüm Muhtarlar Derneği Düzce Şube Başkanı Mensur Bilgin MHP’nin milletvekili adaylarına ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederek başarılar diledi ve sözü milletvekili adaylarına bıraktı.

1 Kasım seçimlerinin önemine vurgu yapan MHP 1. Sıra Milletvekili adayı Osman Çakmak, hükümet kurulamamasında MHP’nin hedef gösterilmesinin yanlış olduğunu şu ifadelerle anlattı:

“Kimse 7 Haziran akşamı Başbakan Davutoğlu’nun balkondan yaptığı konuşmada ‘ya azınlık hükümeti kurar yada erken seçime gideriz’ dediğinden bahsetmiyor. Seçimlerden önce AK Parti genel başkan yardımcılarının ya tek başına iktidar oluruz yada erken seçime gideriz sözlerinden bahsetmiyor.”

 

            İSTİKRAR MİLLETİMİZİN KUCAKLAŞMASINDADIR
 

“İstikrar için tek başına iktidar” cümlesini eleştiren Çakmak, partiler arası uzlaşma vurgusu yaptı.Çakmak, “Çözüm üretmedikten sonra, Türkiye’nin sorunları yığınla ortada dururken, çok sert kavgaların yaşandığı hakaretlerin havada uçuştuğu siyasi uzlaşmazlığın olduğu bir ortamda istikrara kavuşmak mümkün değildir. Kendisinden başkasını kabul etmeyen bir zihniyetle tek başına iktidar olunsa da uzlaşma olmayacaktır. Kritik bir dönemdeyiz. Önümüzde terör gibi çok önemli problem var. Ekonomik darboğaz içindeyiz. Piyasa sıkıştı kıpırdamıyor. İstikrar milletimizin kucaklaşmasındadır. Siyasi partilerin uzlaşmasındadır.” dedi.

 

            CANA MAL OLUYORSA “PARDON” DİYE GEÇİŞTİREMEZSİN 
 

MHP adayı Çakmak, çözüm sürecine ilişkin de çok sert konuştu: “Senin yanılgın bir evladın canına mal oluyorsa “pardon” diye geçiştiremezsin. Herkes kendi evladını tabutunun önüne koyacak orda gözünün önüne getirecek ondan sonra “pardon” diyecek. Pardon diyerek geçiştiremeyeceğimiz hatalar yapılmıştır. Terörist başı bir kesimin kahramanı hale getirilmiştir. Terör örgütü haklı bir davanın savunucusu haline getirilmiştir. Bu hatayı millet 1 Kasım’da cezalandıracaktır. Askerime polisime kurşun sıkanı 18 yaşındaki genç kızımızın başını taşla ezeni yumruğu vuracak tepesine ezecek.”

KESKİN’E SORU

Yerele ilişkin de konuşan Çakmak, belediye ile ilgili iddialar ortaya atarak Ak Parti İl Başkanı Hikmet Keskin’e cevaplaması için bazı sorular yöneltti.

Çakmak, “Belediye kimsenin aile şirketi değildir. Düzce merkezde 150 bin insan var. Kim hak ediyorsa liyakatli kimse o işe onu getireceksin. AK parti İl Başkanına buradan soruyorum: Ak Parti Seçim işlerinden sorumlu il başkan yardımcısı belediyede danışman kadrosundan maaş alıyor mu? Bu adam hiç belediye gidip geliyor mu? Belediyede taşeron işçi olarak çalışan kimi insanlar, hiç işe gitmeden Ak parti teşkilatlarında seçim işlerinde çalıyor mu? Belediye bir siyasi partisinin finans merkezi değildir. Belediye 150 bin kişinin hakkı vardır. Orayı yöneten her şeyden önce adil davranmalıdır. Düzceliler bu anlayışa bir dur demeli.”ifadelerini kullandı.

            AK PARTİ'DEKİ HEDEF İSİM “ŞİNASİ TUZCUOĞLU”

MHP Düzce Milletvekili Adayı Osman Çakmak'ın İl Başkanı Keskin'in cevaplandırmasını istediği şahıs olan Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Şinasi Tuzcuoğlu'nun “belediyeden danışmanlık maaşı alıp partide seçim işlerinde çalıştığını” vurguladı ve belediyenin bir partinin finansal kaynağı olamayacağını da hatırlattı..

MHP'li Çakmak'ın Ak Parti İl Başkanı Keskin'den cevaplandırmasını istediği İl Teşkilatı'nın Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Şinasi Tuzcuoğlu'nun bir müddet belediye başkanının danışmanı olarak çalıştığı ve daha sonra Gümüşova Belediye  Başkan Aday Adayı da olduğu biliniyor. MHP 'nin Ak Parti'yle ilgili sarf ettiği  “ensesinde boza pişirme” polemiği ile başlayıp Ak Parti kanadından da “Sokak jargonu” ifadesiyle devam eden polemiğin daha da devam edeceği görülüyor.

 

            KASAPOĞLU 'DA KONUŞTU

Öte yandan Çakmak’ın ardından konuşan MHP 3. Sıra adayı Celal Kasapoğlu ise ülkenin sorunlarına dikkat çekerek kritik bir dönem içinde olduğunu söyledi. Kasapoğlu, Düzce’nin AK Parti’ye gösterdiği teveccühe karşın hak ettiği hizmeti alamadığını savundu.

Miletvekili profilini anlatan Kasapoğlu, “milletvekili seçildiği anda harcadığı para ve zaman kendine ait değildir. Boşa geçirdiği zaman para milletindir. Bunun bilincinde olmalı. Biz seçilmişlerden beklentimizi düşük tutuyoruz. Seçilmiş milletvekili Düzce’nin menfaatine olan her proje içinde olmalı. Ama bizim toplumuzda oluşan imaj maalesef belli dönemlerde ortaya çıkmak haline getirildi. Bir muhalefet vekili demek, rekabet demek. Rekabette hizmet kalitesini arttırmak demek.” Dedi.

 

Belediyenin Muhtarlar Lokalinde köy ve mahalle muhtarlarıyla biraya gelen milletvekili adaylarına Merkez İlçe Başkanı Aydın Dursun ile MHP İl Genel Meclis Üyesi Çetin Sarıahmet de eşlik etti.

Haber;E.TAYHAN